Könnyen tesztelhetővé vált az idei Windows 11

microsoft windows 11 laptop notebook számítógép home office
Fotó: Windows / Unsplash
Vágólapra másolva!
A kalandorok már tisztán is telepíthetik a létező legújabb előzetesét.
Vágólapra másolva!

Nem kell unatkozniuk a rendkívüli hőséget az otthonuk jobb esetben klimatizált kényelmében átvészelni kívánó geekeknek, a Microsoft jóvoltából akár a Windows 11 idén ősszel megjelenő 24H2 főverzióját is könnyedén telepíthetik egy kezük ügyében lévő SSD-re, ha kipróbálnák az általános elérhetővé válása előtt.

A Windows 11 24H2 egy különleges kiadás, a napokban piacra került Qualcomm Snapdragon rendszerlapkás laptopok kompatibilitási okból ugyanis már gyárilag ezzel a változattal előtelepítve érkeznek. Ennek ellenére hivatalosan még el sem készült, ami remekül példázza, hogy milyen nyaktörő tempóban történnek manapság az események az informatika világában.

A Microsoft által tiszta installációra most elérhetővé tett telepítőkészlet a 26100.1150 buildszámú, gyárilag tartalmazza a 2024. júliusi hibajavításokat, így nem kell majd sokat frissítgetni a felrakását követően. A letöltéséhez be kell jelentkezni egy Microsoft-fiókkal, a Windows Insider nyilvános tesztelői program tagjának kell lenni.

A Windows 11 24H2 a döntő többség számára nem lesz hatalmas előrelépés, leginkább kisebb vizuális és funkcionális reszelések garmadáját hozza a legkülönfélébb felületein.

A Microsoft elsősorban az említett ARM processzoros gépeken való jobb működés megvalósítására fókuszált a 24H2 fejlesztési ciklusa során, különös hangsúlyt fektetve arra, hogy az AMD és Intel processzoros PC-kre fordított alkalmazások és játékok jól fussanak az új típusú laptopokon a PRISM emulációs rétegen keresztül. Ezen túl a mesterséges intelligenciás funkciókkal foglalkozott a Microsoft, bár nagy meglepetésre nemrég kiszervezte egy webalkalmazásba a Copilotot, az mégsem lesz a Windows 11 szerves része, és persze a botrányt keltett Recall funkciót sem fogja ráereszteni a világra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről