Nagyot ugorhat a kézikonzolok teljesítménye

asus rog ally x kézikonzol
Az elődjéhez képest összességében az akku terén keresendő a ROG Ally X legnagyobb újítása
Fotó: ASUS
Vágólapra másolva!
A tervek szerint a jövő év elején debütál az AMD Ryzen Z2 Extreme.
Vágólapra másolva!

A következő generációs asztali számítógépes videókártyáival az AMD teljesen kihagyja a felső kategóriában való versengést, helyette kiváló ár-érték arányú termékekkel a középkategóriában szeretné jelentősen növelni a piaci részesedését. Viszont a kézikonzolok piacán már megpróbálja megtartani a vezető pozícióját az Intellel szemben, ennek keretében a jelenlegi tervek szerint a jövő év elején fut majd be a Steam Deckhez, az ASUS ROG Ally-hoz és Lenovo Legion Góhoz hasonló termékekbe szánt Ryzen Z2 Extreme lapkája.

Az információt Jack Huynh, az AMD számítási és grafikai termékekért felelős divíziójának vezetője osztotta meg az IFA 2024 egyik paneljének kérdezz-felelek részében. A férfi semmi további konkrétumot sem mondott, de állítása szerint szeretné, ha a jövőben akár 3 órán keresztül is képes volna játszani kézikonzolon a Black Myth: Wukonggal, a jelenlegi Ryzen Z1 Extreme chipes gépek csak olyan 45 percet bírnak az akkumulátoraik kapitulálása előtt.

Semmiképp sem szabad arra számítani, hogy a Ryzen Z2 Extreme ilyen mértékű előrelépést hozna, de remélhetően jobb energiahatékonyság mellett számottevően erősebbnek bizonyul. 

A pletykák szerint Zen 5 processzormagokkal és RDNA 3.5 architektúrás Radeon grafikus vezérlővel érkezhet, a legújabb Ryzen AI 300 laptopos processzorcsalád adja a műszaki alapját.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!