Egyre kevésbé tartja az értékét az iPhone

apple store iphone 15 pro max
Egy ausztrál vásárló a megjelenés napján vett iPhone 15 Pro Max mobiljával
Fotó: Apple
Vágólapra másolva!
Cserébe az androidos csúcsmobilok jobban teljesítenek.
Vágólapra másolva!

Ha befektetésnek nem is nevezhető az új iPhone vásárlása, de a lecserélésekor biztosan jóval többet ér majd a használtpiacon, mint az annak idején vele rivális androidos készülékek. Ennek tudható be, hogy az új mobilok vásárlásakor az iPhone-tulajok 41 százaléka adja el vagy számíttatja be régi készülékét, míg az androidos vevők esetében csak 17% az arány.

Most a SellCell jóvoltából további adatok érkeztek a témában. Az amerikai piacon jelenlévő, használt mobilok értékesítésével foglalkozó piactér szerint az iPhone-ok továbbra is az értéküket messze legjobban tartó mobilok, bár az adatai alapján az iPhone 13 szériától kezdődően negatív trend alakult ki.

sellcell
Az iPhone termékcsaládok átlagos értékvesztése egy év után
Fotó: SellCell

Egy évvel a piacra dobásukat követően az Apple mobilcsaládjai egyre rosszabbul tartják az értéküket, az iPhone 11-12 esetében mért 43,8% után az iPhone 15 családnál már 48,2%-ig kúszott a listaárhoz képesti értékvesztés.

sellcell
A Samsung Galaxy S modellek értékvesztése, a megszokottnál jobban teljesített S23 széria után az S24 akár további javulást is felmutathat
Fotó: SellCell

Cserébe viszont a fő riválisnak mondható Samsung termékeknél csökkent az értékvesztés, amíg a Galaxy S22 mobilok egy év után nagy átlagban 66,7%-ot veszítettek az értékükből, addig a Galaxy S23 széria esetében már csak 61,1% volt az érték. Az aktuális Galaxy S24 esetében még nincs éves információ, hiszen idén januárban került piacra, de a 6 hónapos értékvesztési számok alapján elképzelhető, hogy értékállóbbnak bizonyul az S23-nál.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!