Őrületes lett az új Star Wars játék

Star Wars Outlaws
Lebegő robogókon száguldozhatunk. Épp úgy, mint a filmekben.
Vágólapra másolva!
A rajongók éhsége csillapíthatatlannak látszik, és a különféle tartalomgyártók ki is használják az ebből adódó lehetőségeket. A Star Wars: Outlaws Han Solo rajongóinak a szívét fogja különösen megdobogtatni
Vágólapra másolva!

A hatalmas Star Wars univerzum folyamatosan bővül kisebb-nagyobb darabkákból. Ebből a folyamatból a videójátékok is rendesen kiveszik a részüket. Az utóbbi időszak egyik legnagyobb durranásának ígérkezett a Star Wars: Outlaws. Iszonyatos mennyiségű időt pénzt és energiát öltek a fejlesztésébe. Ráadásul egy hatalmas kiadó, az Ubisoft állt a projekt mögé, így joggal lehetett bízni abban, hogy egy élvezetes darab születik.

Star Wars Outlaws
Az ikonikus robotok is felbukkannak a Star Wars: Outlaws-ban.


Azért voltak kétségeink, mert az utóbbi időben felbukkant néhány csalódást keltő Star Wars tematikájú darab. És nem csupán játékok, hanem olyan filmek és sorozatok is, amelyek egyszerűen nem méltóak a klasszikus darabokhoz. 

Igazi Star Wars hangulat

Az Outlaws mindenesetre az első pillanattól kezdve  nagyon biztatónak tűnt. A grafika remek. Óriási felbontásúra is állítható, a részletesség így kiváló, és ezt ki is használták a látványért felelős kollégák. Az apróságokra is odafigyeltek, így minden nagyon kidolgozott, ráadásul az effekteket sem spórolták ki.
Az animációk, tehát a mozgások visszaadása is rendben van, és mindent összevetve a képi világ kifejezetten jó. Ez pedig értelemszerűen önmagában képes arra, hogy jó hangulatot teremtsen. Ráadásul hangok terén is sikerült felnőni a látványhoz. Egyrészt a zenei aláfestés abszolút passzol  a Star Warshoz. Épp úgy, mint a különféle zajok-zörejek, tehát például az űrhajók vagy a lebegő robogók hangja. 

Star Wars Outlaws
Élő. Lélegző világot teremtettek a készítők.

De említhetnénk a lézerfegyverek búgását és lövedékeik sivítását is. Mindent összevetve nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy olyan érzése van az embernek, mintha egy nagy költségvetésű rajzfilmet bámulna, és ennél  nagyobb bókot egy videójáték nem nagyon kaphat. 

A bűn útján egy nagy világban

Az Ubisoft korábbi nagy dobásaihoz hasonlóan az Outlawsban is szinte teljes szabadságot kapunk. Egy hatalmas, valóban létezőnek tűnő világot építettek fel a készítők, amelyet megszórtak településekkel, bázisokkal, különféle objektumokkal, növényekkel és állatokkal. Természetesen a vidék nem üres,  hemzseg a különféle-fajú karakterektől, akik élik a mindennapi életüket. Közöttük a civil polgárok mellett természetesen megtalálhatóak kötelezően a lázadók, a birodalmi egységek, és ami legfontosabb, a bűnözők is. 
Az Outlaws magyarul "Törvényen kívülieket" jelent, és a program ehhez hűen a Star Wars univerzum alvilágába kalauzolja el a gyanútlan játékost. Azaz abba a szürke zónába, ahonnan az egész mű-mitológia egyik legismertebb és legnépszerűbb figurája, Han Solo is érkezett. Egy hozzá hasonló karaktert irányítunk, egészen pontosan egy Kay nevű fiatal leányt, akinek még segítője is akad. Csak őt nem egy Chewbacca-szerű hatalmas vuki kísérgeti modern Sancho Panzaként, hanem egy furcsa, tacskóméretű lény. Ez utóbbi képes bejutni a szűk helyekre, megzavarni az ellenfeleket, lopkodni tőlük, szóval nem egy esztétikai elem, hanem a játék szerves részét képezi. 

Star Wars Outlaws
Egy kutyaforma segítőtársat is kapunk.

A feladatunk pedig, hogy a semmiből indulva váljunk a messzi-messzi galaxis meghatározó alakjává. Ehhez különféle feladatokat kell végrehajtani, egyre feljebb kell lépkedni a bűnözői hierarchiában, ki kell építeni a kapcsolatot az alvilági körökkel, és nem utolsó sorban fel kell fejleszteni Kayt is, hogy készen álljon a nehezebb feladatokra. 
A Star Warshoz szervesen hozzzátartozik az akció is, és ez itt is központi szerepet kap. Azonban Solo kapitányhoz hasonlóan mi is csak egyetlen sugárvetővel hadonászunk, és a feladatokat így inkább lopakoással, bújkálással, trükkökkel és orvtámadással kell megoldani. Ebben pedig az Outlaws a kiadó nagy sikersorozata, az Assassin's Creedet idézi, nyilván nem véletlenül. Ezzel egyébként nincs is semmi baj, hiszen mégiscsak egy törékeny fiatal lányt irányítunk, nem egy Boba Fett féle két lábon járó hadigépezetet. 
Az irányításba hamar bele lehet jönni, még akkor is, ha az ember nem beszél egy világnyelven sem. A magyarítás nem készült el hozzá (egyelőre?), de okos kis piktogramok, ábrák és ikonok mindig, mindenkor segítenek. 

Ilyen lett szerintünk a Star Wars: Outlaws

Maga a játékmenet sok újdonságot nem tartalmaz, jó grafikát is láttunk már korábban, de mégis van valami, ami kiemeli a rengeteg hasonló program közül. Ez pedig a Star Wars máz. Egészen döbbenetes részletességgel  építették fel a már említett szabadon bejárható hatalmas világot. 

Star Wars Outlaws
Felfedezhetjük az alaposan kidolgozott városokat. 

Odafigyeltek a járművekre, az épületekre, a használati tárgyakra, de még a ruhákra, növényekre és állatokra is.  Elképesztő mélységeiben tárul elénk a Star Wars, és emiatt az ember úgy érzi, hogy tényleg  a kultikus űreposz részévé válhat. Ez pedig sokak számára biztosan nagyon vonzóvá teszi, és a rajongók biztosan imádni fogják. Mindennek azonban meg kell fizetni az árát. Egy erős, videókártyával megtámogatott számítógép vagy új generációs Xbox, Playstation konzolgép szükséges hozzá. 
De ez teljesen érthető, hiszen a szuper grafika megmozdításához bizony szükség van a teljesítményre. Mint ahogy az is, hogy miért kerül 25 000 forintba, hiszen itt mégiscsak egy csúcskategóriás termékről van szó, amelyet évek alatt készítettek el. Ha pedig azt nézzük, hogy akár több száz órán keresztül is kínálhat kellemes szórakozást, akkor máris nem annyira nagy ez az összeg. Ha valaki szereti a kalandjátékokat, a Star Warsot, kedveli Han Solo karakterét, akkor biztosan imádni fogja.

Végül íme a hivatalos tréler azoknak, akik még nem látták volna:

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!