A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Visszatér McEnroe szívritmus-kvíze

Vágólapra másolva!
John McEnroe egykori teniszcsillag ezúttal a BBC-n vezetheti A szék című extrém műveltségi vetélkedőt, melyben a játékosoknak pulzusukon is uralkodniuk kell.
Vágólapra másolva!

A pulzusmérő kvíz-szék

The Chair

A szék játékosainak amellett, hogy kvízkérdésekre kell válaszolniuk, a szívritmusukra is ügyelniük kell. A helyes válaszért nyert pénzösszeg ugyanis elkezdhet csökkeni - sőt teljesen el is veszíthető - , amennyiben az adott játékos szívritmusa túllépi a megállapított értéket. Ilyenkor a versenyzőnek igyekeznie kell visszanyerni nyugalmát, mivel addig nem folytathatja a válaszadást, amíg szívritmusa nem süllyed ismét a megállapított szintre.

Az ABC műsorkészítőinek még ez sem volt elég, a játék pulzusnövelő alapizgalmait gyakran tetézték váratlan éles hangokkal, ijesztő fényeffektekkel, sőt azt sem találták aggályosnak, hogy egy élő bébikrokodilt vonultassanak fel a stúdióban.

A BBC szeretne enyhíteni az eredeti amerikai változaton. A brit csatorna szóvivője a Media Guardian című lapnak nyilatkozva elmondta, hogy a BBC Széke csak a játékkal amúgy is együtt járó pszichológiai, intellektuális nyomás miatt kialakuló pulzusemelkedést fogja mérni.

Korábban:
A nyerő szívritmus

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!