Hosszabbítást kért az RTL Klub

Vágólapra másolva!
Megkapta a médiahatóság az RTL Klub levelét, amelyben az országos kereskedelmi csatorna jelezte, kéri 2007-ben lejáró koncessziós szerződésének meghosszabbítását; az MTI értesülését csütörtökön erősítette meg az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) egyik névtelenséget kérő tagja.
Vágólapra másolva!
Forrás: RTL Klub
Kolosi Péter

Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója "teljesen logikusnak" nevezte a kérést, noha az ügyben érdemben nem tudott még nyilatkozni az MTI-nek. Szavai szerint nemcsak nekik, de kereskedelmi partnereiknek és a médiahatóságnak is "az az érdekük, hogy ebben az ügyben minél előbb döntés szülessen".

A TV2 is kérni fogja a koncessziós szerződés meghosszabbítását - tudta meg az MTI a társaság egyik, neve mellőzését kérve nyilatkozó vezetőjétől, aki azt is elmondta, "lesznek tárgyalások" ebben az ügyben, mivel érdekük a hosszú távú megoldás.

Keddi számában számolt be arról a Népszabadság, hogy "az RTL Klub már most kezdeményezi a csak 2007-ben lejáró műsorszolgáltatási szerződésének meghosszabbítását a médiahatóságnál".

A két kereskedelmi csatorna egy időben, 1997-ben kapott tíz évre országos frekvenciát. A médiatörvény rendelkezései szerint az ORTT egy alkalommal, pályáztatás nélkül öt évre meghosszabbíthatja a szerződést.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!