Lenyúlják a tévés műsorformátumokat

Vágólapra másolva!
Nem ritka, hogy jól bevált, máshol sikerrel futó műsorokat alakítgat át kissé egy csatorna, és saját formátumként jelenik meg vele a képernyőn. Ezúttal a kínai CCTV döntött úgy, hogy nem fizet a licencért.
Vágólapra másolva!

A kínai CCTV csatorna irigyelte meg ezúttal az NBC The Apprentice című realityjét, így májusban indítja el saját show-ját, mely ugyanazon elvre épül - Donald Trump nélkül. A Win in China című műsor győztesei (nem csak anyagi) lehetőséget kapnak arra, hogy beindítsák saját vállalkozásukat. A kínai verzióban nem Trump (Amerika egyik leggazdagabb embere, plázák, hotelek és kaszinók tulajdonosa, ingatlanspekuláns) fogja flegmán és kíméletlenül kirúgni a kevésbé tehetséges vagy nem túl szívós próbálkozókat - ott tévénézők szavaznak majd. A show nyolc hónapig tart, és nagyon kemény próbatételt jelent majd az önjelölt üzletemberek, üzletasszonyok számára, állítják a producerek.

Az országban hihetetlenül sikeres az American Idol (Pop Idol, Megasztár) helyi megfelelője, a Super Girl című tehetségkutató tévéshow is (a tavalyi győztes, Li Jü-csün 3,52 millió voksot kapott, alig valamivel többet, mint a második helyezett), ennek köszönhető, hogy több külfödi formátumot vesznek át.

A CCTV műsorának győztese saját céget kap, alkalmazottakkal és legalább 1,2 millió dolláros alapítótőkével. Négy további helyezett kap még kisebb-nagyobb summát, helyi és nemzetközi vállalatoktól, hogy így indítsa be vállalkozását - írja a Reality TV World.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről