Legyen ön is milliomos! - máshol

Vágólapra másolva!
Láthatóan a formátum csak elfárad néha, de megunni végképp igen nehéz: itthon is visszatér hamarosan, és a spanyolok is ma láthatták újra a szinte klasszikus kvízt.
Vágólapra másolva!

Spanyolországban is kedvelte a közönség a Legyen ön is milliomos!-t, amire bizonyíték, hogy a több évvel ezelőtt bevezetett show az Antena 3 adón 402 adást ért meg, miközben átlagban 2,24 millió embert ültetett a képernyő elé. Ez a vayatele.com szerint bő 20 százalékos közönségarányt jelentett: itthon az RTL Klub ilyen százalékkal roppant szomorú lenne, de más a tévés piac, más versenyzők indulnak a nézők kegyeiért.

A kvíz sikere nem pusztán a formátumban, a műsorvezető személyében, vagy az időközönkénti pihentetésben rejlik, az is fontos, hogy néha megújuljon a show, legyen némi - de csak parányi - változtatás, amitől talán nőnek az izgalmak. Nem elég mutatni hosszan egy izgatottan fészkelődő, körmét rágó, majd hirtelen dermedt némaságba burkolózó főkönyvelő homlokán lassan elinduló izzadtságcseppet, ennél ma már több kell.

Itthon a rövidesen visszatérő Vágó-kvízben két "nyereményfa" közül választhat a játék elején a játékos, a spanyoloknál (ahol heti két adással tér vissza a show) viszont az újítás abból áll, hogy egy kérdést visszadobhat a próbálkozó, hogy egy hasonló típusú, tematikájú kérdésre cserélhesse. A spanyol tévések ettől azt várják, hogy valamivel nőjön a végén elnyerhető összeg - a hatalmas nyeremények pedig talán hatalmas nézőtábort is jelentenek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!