Visszatér a nőfaló zsarnok

Vágólapra másolva!
Szeptembertől folytatódik az HBO-n a Tudorok című történelmi sorozat, amely VIII. Henrik életébe kínál betekintést a nézőknek.
Vágólapra másolva!

A II. világháború (Elit alakulat) és az ókori Róma (Róma) után az HBO a középkori Angliába látogatott a Tudorok-kal. A sorozat nem csupán az angol történelem egyik legizgalmasabb periódusát és legkarizmatikusabb uralkodóját mutatja be, de egyben érdekfeszítő dráma is, amely remek karakterekkel és kitűnő cselekményvezetéssel operál.

A kritikusok között is nagy elismerésnek örvendő sorozat szeptembertől a második évadjával jelentkezik az HBO-n, tovább szövődik tehát VIII. Henrik (Jonathan Rhys Meyers) szerelmi életének és politikai küzdelmeinek története. Miközben Angliát és Európa más részeit vallási zűrzavar emészti, hősünk minden korábbinál elszántabban törekszik arra, hogy elváljon Katalin királynétól, és feleségül vehesse Boleyn Annát.

Azt reméli a szépséges fiatal nőtől, hogy egy fiúval ajándékozza meg őt, aki felcseperedvén kemény kézzel uralkodhat a növekedő Brit Birodalom felett. Dolgát azonban most sem könnyítik meg alattvalói: számos merényletet forralnak, melyek célja Anna meggyilkolása, Katalin visszajuttatása a trónra, a király egyház feletti hatalmának megszüntetése, vagy éppen az, hogy új szeretőt találjanak Henrik számára, aki idővel szintén királynévá avanzsálhat.

Az Emmy-díjas széria második évadja egy dupla epizóddal debütál szeptember 2-án 20.00-kor, a további részeket keddenként 21.00-tól tekinthetjük meg. Aki lemaradna, az vasárnap, a heti filmpremier után vagy kedden, közvetlenül az új rész előtt kaphatja el az ismétlést.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!