A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Szeptember 17-én indult, és ezután minden szerdán 19 órakor jelentkezik az m2-n a ma már klasszikusnak számító gyerekműsor, a Zsebtévé.
Vágólapra másolva!

A Zsebtévé azzal a céllal jött létre a hatvanas években, hogy legyen egy színes, magazin jellegű gyerekműsor a Magyar Televízióban. A vállalás több mint sikeres lett, hisz a műsort záró verset harminc év elteltével is fel tudjuk idézni ("Tercsi, Fercsi, Kata, Klára..."), és jól emlékszünk a szereplőkre is, Móka Mikire, Hakapeszi Makira, a Versmondó lányra, Hiszékeny úrra vagy épp Furfangos Frigyes mesterre.

A produkciót többször előszedte már az MTV és a Filmmúzeum is, aki mégis lemaradt róla, az most bepótolhatja - ráadásul az eredeti részekkel kezdheti, ahol még Levente Péter (és nem Gyabronka József) játszotta Móka Mikit. Levente egyébként itt kezdte pályáját, és gyakorlatilag ő mutatta meg először a Magyar Televízióban, hogyan lehet igazi kontaktust teremteni a stúdióban ülő gyerekekkel.

A Zsebtévé abban is újító volt, hogy stúdióműsorban itt alkalmaztak először trükköket - igaz, ehhez mérten egyszerűeket, például gyufaszálakat táncoltattak Móka Miki kezében. A forgatókönyv-sorozatot egyébként Tóth Árpád lánya, Tóth Eszter írta, aki visszatérő blokkokra fűzte fel a műsort: a Versmondó lány nevéhez híven mindig elmondott egy verset, Furfangos Frigyes pedig találós kérdéseket tett fel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!