13 milliárdra perlik Oprah Winfreyt

Vágólapra másolva!
Egy plágiumperben 13 milliárd dollárt követelnek az Egyesült Államok kedvelt tévés személyiségétől, Oprah Winfreytől.
Vágólapra másolva!

Oprah Winfrey nevét bizonyára már azok is hallották, akik egy percet nem láttak nagy nézettséggel futó napi talkshow-jából, a The Oprah Winfrey Show-ból: a műsorvezető ugyanis egyike korunk leggazdagabb és legbefolyásosabb személyiségeinek, már ami a szórakoztatóipart illeti.

A saját műsor mellett más filmes produkciókból, újság- és könyvkiadásból, valamint egy saját tévécsatorna működtetéséből összeszedett hatalmas vagyon most apadhat kissé, ha a bíróság igazat ad Damon Lloyd Goffénak, aki szellemi terméke eltulajdonításával vádolta meg Winfreyt.

A vádirat szerint Oprah sikerkönyve, a Pieces of my Soul Goffe műve, az A Tome of Poetry alapján született. Goffe, amellett, hogy felsorolja a két írás közti hasonlóságokat, azt is kiemeli, hogy 2008 áprilisában maga Winfrey is elismerte a lopás tényét - arra viszont, hogy milyen fórumon, már nem tér ki.

Winfrey az interneten publikálta és árulta a könyvét, amiből becsült adatok szerint 650 millió példány kelt el, darabonként 20 dollárért. Goffe szerint a bevétel egésze őt illeti, így összesen 13 milliárd dollárra perli a tévés személyiséget.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről