Zombi, gengszter és sorozatgyilkos is a tévés Golden Globe-jelöltek közt

Vágólapra másolva!
Golden Globe-ra esélyes a tévés produkciók közül az HBO maffiás drámája, a Magyarországra januárban érkező Boardwalk Empire, az itthon is vetített, különös sorozatgyilkos lélektanával foglalkozó Dexter és a zombikkal felálló Walking Dead is.
Vágólapra másolva!

A 2010-es tévés Golden Globe-jelöltek közt van drámai sorozat: a régóta futó Dexter, a Mad Men - Reklámőrültek, de ott az idei újonc, a Walking Dead és a szintén friss Boardwalk Empire - Gengszterkorzó is. A férfiszínészek közül jelölést kapott - többek közt - Doktor House megformálója, Hugh Laurie, vagy épp Steve Buscemi, akit láthatóan a maffiasorozatoknál szívesen alkalmaznak, mert játszott a Maffiózók-ban és most a Boardwalk Empire-ban is. Nők közt jelölt az itthon főképp az Egy rém rendes család Peg Bundyjaként ismert Katey Sagal (a Sons of Anarchy-val), de ismert név Elisabeth Moss, Julianna Margulies és Kyra Sedgwick is, tehát erős a mezőny.

A komédiasorozatoknál jelölést kapott az itthon halovány, de az USA-ban igen sikeres Glee, a fekete humor miatt ide került Jackie nővér vagy az Egyesült Államokban szintén igen sikeres szitkom, az Agymenők is. A jelölt színészek közt olyan nevek találhatók, mint Alec Baldwin, Edie Falco vagy Thomas Jane, a Hung című sorozat macsója. A teljes lista itt olvasható.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről