A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Legalább nyolcvan óra kell a Trónok harcához

trónok harca
Vágólapra másolva!
David Benioff és Dan Weiss producerek szerint legkevesebb nyolcvanórányi film szükséges, ha képernyőre akarják vinni George R. R. Martin regényciklusát.
Vágólapra másolva!

Amennyiben megfelelő marad a nézettség, az HBO minden bizonnyal folytatja a Trónok harcá-t 2014-ben is, hiszen a közelgő harmadik évad a harmadik kötetnek csak a felét dolgozza fel. A sorozat világszerte népszerű, ipari mennyiségben töltik le torrent-oldalakról, a mért nézettség is megfelelő, erős brandről van szó tehát.

A producerek szerint a komplett sztori elmeséléséhez legalább nyolcvan órára lesz szükség. Tisztában vannak vele, hogy a legelszántabb fantasy-rajongók sokszor elégedetlenek a sorozattal, mert a regények hossza miatt számos jelent vagy karakter kimarad, pár dolog pedig kicsit másképp történik, mint a könyvben. Benioff és Weiss szerint egy tévés adaptálás során elkerülhetetlenek a változtatások, és biztosak benne, ha a kőkemény, elszánt rajongók kapnának lehetőséget a sorozat forgatására, akkor az meg sem születetne.

A Forbes.com szerint a Trónok harca volt 2012 legtöbbet letöltött sorozata a világon. Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister), Rose Leslie (Ygritte) és John Bradley (Samwell Tarly) jelezték, hogy örülnek a sikernek, de aggódnak, mert az illegális letöltők miatt csökken a sorozat bevétele. A TorrentFreak szerint egy-egy részt 4 millió 250 ezer internetező töltött le átlagosan, nyilván nem bánná az HBO, ha ők előfizetők lennének.

Jeff Cusson, az HBO egyik vezetője is erről elmélkedett, amikor a kalózletöltések ellen emelte fel szavát: jelezte, hogy a tévétársaság nem tud mást tenni, hogy minimalizálja a károkat, hogy világ összes pontján, ahol HBO van, egyszerre, vagy nagyon kis csúszással mutatja be az új évad részeit. A harmadik szezon március 31-én érkezik a képernyőre az USA-ban, és nagyjából ugyanakkor, vagy egy nap eltéréssel a többi ország tévézői is megnézhetik, mekkorát nőttek a sárkányok.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!