David Bowie Atlantisz ura is volt

bowie
(FILES) This file photo taken on February 26, 2013 shows a handout video still image released by David Bowie The Stars (Are Out Tonight) on February 26, 2013 show British musician and actor David Bowie (L) playing his role in a scene of the short film "The Stars (Are out Tonight)" that accompanies David Bowie's eponymously titled single. British rock music legend David Bowie has died after a long battle with cancer, his official Twitter and Facebook accounts said on January 11, 2016. Bowie died on Januray 10 surrounded by family according to his social media accounts. The iconic musician had turned 69 only on January 8, which coincided with the release of "Blackstar", his 25th studio album. / AFP / THE STARS (ARE OUT TONIGHT) / FLORIA SIGISMONDI
Vágólapra másolva!
David Bowie-t zenei munkássága mellett sokan ismerhették olyan filmekből is, mint a Boldog karácsonyt, Mr. Lawrence!, az Abszolút kezdők vagy a Fantasztikus labirintus. Emellett a tévében is fel-feltűnt, egy horrorantológia házigazdája volt, SpongyaBobbal és Ricky Gervaisszel is mókázott – képernyős alakításaival emlékezünk a legendás énekesre. 
Vágólapra másolva!

David Bowie nemcsak a zenében alkotott maradandót, de filmen is számos emlékezetes figura kötődik a nevéhez, a Krisztus utolsó megkísértésé-ben Pilátust, A graffiti királyá-ban Warholt, A tökéletes trükk-ben Teslát játszotta. Tévés munkássága nem volt ennyire sokszínű, de valószínűleg csak azért, mert a képernyőn nem jelent meg annyiszor, egyébként minden alkalommal másféle karaktert alakított.

Nem csak a zenében alkotott maradandót Forrás: AFP/Harald Menk

Leghosszabb ideig a Kiéhezve című brit-kanadai szériával volt képernyőn, ez egy 1997 és 2000 között futó horrorantológia volt, amelyben vámpírok mellett kannibálok is sűrűn felbukkantak, de erotikából sem volt hiány. Bowie itt Terence Stamptől vette át a házigazda szerepét a második évadra – ő konferálta be az egyes epizódokat –, előtte azonban még eljátszott egy Julian Priest nevű, provokatív művészt, akinek utolsó performansza az öngyilkossága volt:

Az énekes ezután könnyedebb vizekre evezett, a Nathan Barley című brit szitkomhoz adta az arcát, egy amolyan művészkedős kiállítás katalógusába készült róla egy fotó, amelyen egy kenyérpirítóba vizel. A képet megnézheti itt, a pilotban így jelent meg:

Ricky Gervais statisztákról szóló sorozatában, a Futottak még...-ben Kate Winslet, Ben Stiller, Samuel L. Jackson és Patrick Stewart mellett Bowie is szerepelt, a többiekhez hasonlóan önmagát, pontosabban önmaga kifordított, őrült verzióját játszotta. Gervaist egyébként már korábban is megihlette az énekes, a Comedy Lab 1998-as epizódjában egy Bowie-imitátort játszott:

2006-ban Bowie az Artúr és a villangók-hoz kölcsönözte a hangját, majd ismét egy szinkronszerepre kérték fel, méghozzá a SpongyaBob Kockanadrág-ban. Itt ugyancsak testhezálló szerepet kapott, nem mást szólaltatott meg, mint a Lord Royal Highnesst, vagyis Atlantisz királyát. Senki nem tudta volna úgy üdvözölni SpongyaBobékat, mint ő, az alábbi videón nagyjából 4:10-nél:

Színészi vénáját egyébként videoklipjeiben is rendre megmutatta, főleg az újabb dalaihoz készített olyan kisfilmeket, amelyek önálló alkotásokként is megállják a helyüket. A The Stars (Are Out Tonight)-ban Tilda Swintonnal parádézott, a Blackstar-hoz készített monumentális klipjéről itt és itt írtunk, azóta kijött a videó a Lazarus-hoz is, ez David Bowie legutolsó klipje:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!