Bajos lesz megrendezni az Eurovíziót, sokan leléptek

Eurovíziós Dalfesztivál 2016. döntő
Jamala representing Ukraine with the song "1944" celebrates with the trophy after winning the final of the Eurovision Song Contest 2016 Grand Final in Stockholm, on May 14, 2016. / AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND
Vágólapra másolva!
Lehetnek nehézségek az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjének megrendezésénél, az ukrán szervezők közül ugyanis sokan leléptek.
Vágólapra másolva!

Alig pár hónappal az Eurovíziós Dalfesztivál döntője előtt 21 stábtag köszönt le, miután nem tudták elfogadni a szervezőbizottság új főnökének irányelveit.

"Úgy gondoljuk, a 2017-es Eurovíziós Dalfesztiválnak az átláthatóság elvén és a problémákra, kihívásokra való profi reagáláson kellene alapulnia" – írták egy nyílt levélben.

A tavalyi győztes, Dzsamala Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

A levélben arra panaszkodtak, hogy az új vezető decemberben több jogkört elvett a szervezőktől, ők pedig hiába próbáltak megoldást találni, kompromisszumot kötni.

Az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjét május 13-án rendezik Kijevben, egyelőre nincs szó semmilyen változásról, de a szervezők lelépése bizonyára okoz még nehézségeket. Az, hogy magyar részről ki fog indulni az énekversenyen, február 18-án dől el A Dal-ban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről