A legjobb egyévados sorozatok, 1. rész

Vágólapra másolva!
Egyes sorozatokat idejekorán elkaszálnak, míg másokat direkt rövidre terveznek, mindenesetre az tény, hogy nem feltétlenül szükséges több szezonon átívelő történet ahhoz, hogy maradandó alkotás szülessen. Sokan nem is szeretnék évekig követni a főszereplők sztoriját, elég nekik egy kompakt, „van eleje, van vége” történet. Ennek szellemében jöjjön néhány, a legjobban sikerült, egyévados sorozatokból.
Vágólapra másolva!

Az elit alakulat

Direkt egy évadosra tervezett mini-sorozat, amely közül méltán örvend hatalmas népszerűségnek az HBO 2001-es, 10 részes csodája. A Steven Spielberg és Tom Hanks által felügyelt széria a második világháborúba enged betekintést, azon belül is a D-nap utáni történésekbe, az ejtőernyősök szemszögén keresztül. Az amerikai háborús eposzok gyakran borzasztóan pátoszosok és ömlengősek, Az elit alakulat azonban szinte mindenhol kerüli ezt a buktatót.

Forrás: HBO

Karakterorientált, érzelmes és átélhető, tele szenzációs figurákkal, nem is beszélve az akciójelenetekről, amiket bármelyik nagyköltségvetésű mozifilm megirigyelne. Nem mellékesen itt láthattuk először többek közt Michael Fassbender, James McAvoy és Tom Hardy szárnypróbálgatásait, kezdő színészként. Az elit alakulat persze nélkülük is közel tökéletes élmény.

Van még pár jó tippünk, lapozzon, cikk nem ért véget!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről