A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Jól bánik a fegyverekkel Németh Kristóf, otthon is tart egyet

Sztárkarácsony Recept Németh Kristóf vegetáriánus menüvel készül az ünnepekre
Vágólapra másolva!
A színész gyerekkora óta rajong a fegyverekért, van otthon sajátja is.
Vágólapra másolva!

„Már gyerekkoromban az volt minden vágyam, hogy sportlövész legyek. Tíz év az alsó korhatár, amint betöltöttem a tizedik szülinapomat, azt kértem a szüleimtől, hogy vigyenek el a Marcibányi téri lőtérre. Így lettem a Magyar Honvédelmi Szövetség Központi Lövész Klubjának a versenyzője. Abban a gyönyörű időszakban, míg mesterek foglalkoztak velem, három egymást követő évben országos bajnok lettem.

Szép sportolói karrier indult el, amikor tizennégy évesen – miközben a következő országos bajnokságra készültem – megkaptam életem első filmfőszerepét Huszti Péter oldalán, a Gaudiopolisban. Döntenem kellett, vagy filmforgatás, ami hónapokat vett igénybe, vagy a következő országos bajnokság. Döntöttem, és akkor befejeztem a lövész sportkarrieremet, de elindult a színészi pályám” – mesélte a Borsnak.

Forrás: Polyák Attila / Origo

Tavaly elkezdte igazi éles maroklőfegyverrel a szituációs lövészet alapjait, és két éve a lövészklub versenyzője lett. „Hát ezért van saját éles lőfegyverem otthon is. Szabály szerint, elemeire szedve, két külön fegyverszekrényben kell tartani a fegyvert, a lőszereket. Én ezt szigorúan betartom. Gyakorta a lőtéren hagyom a fegyvereim, szekrényben elzárva. A fiam otthon még nem is látta őket. Egyébként Lócit megtanítottam a fegyver helyes használatára. Tizenkét éves lett, már lőtt is légfegyverrel. Hiába vagyok profi, az edzőim kezdték el a felkészítését. Mi nem pusztító, hanem szép sporteszközt látunk a fegyverben. Pont ezért a családunk természetesen nem is vadászik” – árulta el.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!