Hazudtak a sikersorozat készítői az HBO-nak

trónok harca
Vágólapra másolva!
Diszkréten elhallgatták, hogy digitális, gigászi sárkányok, nagy csaták lesznek a Trónok harcában, és sokkal többe fog kerülni a vége, mint az első pár rész. 
Vágólapra másolva!

David Benioff és DB Weiss, a Trónok harca sorozat két alkotója elárulta a minap, hogy az HBO vezetőinek hazudtak indulás előtt. Hogy létrejöhessen az első évad, csak arról beszéltek, hogy a karakterekről szól a sorozat, emberi sorsokról (ami amúgy igaz is), csak épp azt hallgatták el, hogy a későbbiekben látványos csatákat kell leforgatni több ezer statisztával, több országban kell majd dolgozni százfős stábokkal.

hbo

Attól tartottak, ha elárulják, hogy milyen költségvetésre lesz szükség a későbbi évadokban, akkor az HBO lemond eleve a fantasy-ről, és el sem kezdhetik a munkát. Az HBO korábban 100 millió dollárt ölt a Róma sorozatba, amely ugyan igényes lett, de messze nem hozta azt a nézettséget, amit vártak tőle – utána azért óvatosabban vágott bele a médiavállalat költségesebb projektekbe.

hbo

David Benioff elmondta, hogy abban bíztak, hogy egy HBO-vezető sem fogja elolvasni a 4 ezer oldalt, amit R. R. Martin addig megírt a sztoriból, így logikusan el sem jutnak a gigászi sárkányokhoz és a hatalmas csatákhoz. Valószínűleg így történt, az elején biztosan nem gondolták, hogy majd később háromszor annyiba kerül egy-egy rész, mint az elején.

A Trónok harca első évadja 60 millió dollárba került (részenként 6 millió), a második valamivel többe, a harmadik viszont olcsóbban kijött, a TV Guide szerint 5 millió dollárból megvolt egy-egy epizód. A végén, az utolsó évadban azonban már 15 millió dollárt elvitt a produkció, persze részenként, így háromszorosára nőtt az ára.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!