A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNUngvári Attila
10:20CselgáncsAbylaikhan Zhubanazar-Attila Ungvari
HUNÖzbas Szofi
11:10CselgáncsRenata Zachova-Szofi Ozbas
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Angola
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl

Hol könnyebb a járvány alatt: városban vagy falun?

Koronavírus, vírus, Wolt, futár, ételkiszállítás, kiszállítás, ételrendelés, rendelés, Budapest, GALÉRIA
Vágólapra másolva!
Az Egyenlítő Home Office újfent három témával foglalkozik ma az Ozone TV-n, délután ötkor és este tizenegykor.
Vágólapra másolva!

A mai adás első témája a „városok kontra falvak a járvány idején." Napjaink népességét és népesedési tendenciáit nemcsak a globalizáció aspektusából tudjuk vizsgálni, hanem egy másik jelenséget is figyelembe kell vennünk, ez az urbanizáció. Elképesztő mértéket ölt a városiasodás, aminek megértéséhez prof. Németh Erzsébet szociálpszichológus segítségét kérték, akivel a folyamatot most a világjárvány tükrében beszélik át, hogy miképpen és hogyan éli meg azt egy város, illetve egy falu.

Ételfutár Budapesten, a karantén alatt Fotó: Szabó Gábor - Origo

A második téma nem vírusos: tavaly július 20-án, a holdra szállás 50. évfordulója előtt tisztelegve repült fel az Űrbatyu névre keresztelt meteorológiai ballon, több mint 26 ezer méter magasságba. Veisz András, a Bakonyi Csillagászati Egyesület alelnöke azonban nem a múltba réved, hiszen nemsokára fellövik az első batyu továbbfejlesztett változatát, egyrészt, hogy teljes sikert érjenek el egy tavalyi bökkenőt kiküszöbölve, másrészt, hogy pontosabb adatokat és részletesebb képeket kapjanak. A kaland tehát folytatódik, még erősebb technikával, még nagyobb célokkal, amelyek mellett az Űrbatyu működési elvéről is beszélgetnek.

A harmadik téma a "Maradj otthon" kihívás.

A virtuális Maradj Otthon! Fesztivált azért hozták létre, hogy az emberek komolyabban vegyék, amit a szakértők tanácsolnak a koronavírus-járvány idején. Emellett pedig száznál is több hazai zenekart és előadót kértek fel, hogy saját médiafelületeiken tegyenek közzé olyan tartalmakat, amivel szórakoztatni tudják rajongóikat az otthonaikban. A programsorozat egyik kihívása a Maradj Otthon Challenge, melynek keretein belül Király Viktor énekelt és beszélt a közönséghez. A kihívás elvéről, a közben szerzett élményeiről kérdezték őt, valamint arról, hogyan éli meg és hogyan látja az egyre riasztóbb méreteket öltő járványt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!