A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Meghalt a Melrose Place és a Rendőrakadémia sztárja

James Hampton a Hajrá, fegyencváros!-ban
Vágólapra másolva!
Meghalt James Hampton amerikai színész, aki közel száz produkcióban szerepelt a pályája során, Golden Globe-díjra is jelölték.
Vágólapra másolva!

84 évesen a Parkinson-kór szövődményeibe halt bele James Hampton, akit összesen 93 filmben és sorozatban láthattunk 1962 és 2015 között.

Már 1965-ben bekerült az F Troop című vígjátéksorozatba, amelynek mind a 65 epizódjában játszott, sok amerikai néző onnan ismerhette.

Később 30 epizódban közreműködött a The Doris Day Show-ban is, 1975-ben pedig már a legígéretesebb újoncok között jelölték Golden Globe-díjra a Hajrá, fegyencváros! című filmért, amelyben Burt Reynolds oldalán szerepelt.

James Hampton a Hajrá, fegyencváros!-ban Forrás: Paramount Pictures

Az ifjú farkasember-ben és folytatásában, valamint a kapcsolódó sorozatváltozatban, a Teen Wolf-ban Harold Howardot játszotta, majd az Ármány és szenvedély-ben láthattuk még hosszabban – miközben játszott a Kína szindrómá-ban, a Pengeélen-ben is, a Rendőrakadémia 5-ben pedig Miami polgármestereként tűnt fel.

Számos sorozatban is vendégszerepelt, köztük olyanokban, mint a Hazárd megye lordjai, a Gyilkos sorok, a Bír-lak, a Kisvárosi mesék vagy a Melrose Place, utoljára a Megváltó show című filmben láthattuk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!