Meghalt az Aladdin rajzfilm papagájának hangja

Aladdin (1992)
Aladdin Aladdin Year: 1992 - usa Animation production : Walt Disney Director: Ron Clements John Musker
Vágólapra másolva!
Meghalt Gilbert Gottfried amerikai színész, komikus, aki több mint 180 filmben és sorozatban közreműködött a pályája során.
Vágólapra másolva!

67 évesen, hosszú betegség után halt meg Gilbert Gottfried, az izomsorvadás egy formájával küzdött. A családja azt kérte a rajongóktól a Twitteren, hogy inkább nevessenek az emlékére, mint szomorkodjanak.

Gilbert Gottfried Forrás: AFP/Angela Weiss

A színészre összesen 184 produkcióból emlékezhetünk, az Egyesült Államokban kedvelt szinkronhang is volt. Leghíresebb szerepeként Jágót, a papagájt szólaltatta meg az 1992-es Aladdin-filmben és különböző folytatásaiban.

A nyolcvanas, kilencvenes években olyan filmekben szerepelt, mint a Beverly Hills-i zsaru II., a Ford Farlaine kalandjai, a Talpig zűrben, a Nicsak, ki beszél még! vagy az Út a pokolba.

Bekerült a Saturday Night Live-ba is, A komikusban, illetve a Sikersorozat és a Megborulva egy-egy epizódjában pedig már önmagát játszotta. Utolsó munkáját szinkronszínészként kapta, 2020-tól a Cyberchase, avagy kalandozások a cyber világban című rajzfilmsorozatban kölcsönözte a hangját az egyik karakternek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!