Gyógyíthatatlan beteg Benedek Miklós

Benedek Miklós és Szabó Éva
Benedek Miklós és Szabó Éva
Vágólapra másolva!
A tüdőgyógyásza a hangja miatt aggódik, krónikus obtruktív tüdőbetegsége van. 
Vágólapra másolva!

Mint írtuk, újra kórházba került a színész-rendező. "Nekem nem kezdődött jól ez az év. Decembertől február végéig nagyjából ki- és bejártam a kórházba, összesen háromszor kellett befeküdnöm. Utoljára sikerült olyan gyógyszereket kapnom, amelyek segítenek. Bár a tüdőgyógyászom még aggódik, mert telefonon keresztül is meghallotta, hogy kicsit rekedt a hangom, ami az esetemben nem jó jel, ezért ezt még kontrollálni kell. Az egész dolognak azért van pozitívuma is, mert rengeteg kedves embert ismertem meg az ápolók, orvosok és a bent fekvő betegek személyében" - nyilatkozta.

Benedek Miklós Fotó: Polyák Attila - Origo

"A COPD a tüdő és a szív együttes betegsége, amit legtöbbször a dohányzás vált ki. Esetemben is ez történt, sajnos a hosszú évtizedeken át tartó dohányzás megtette a hatását. Hiába nem gyújtottam rá már nyolc éve, ezzel nem tudom semmissé tenni az azt megelőző évtizedeket. Ebből a betegségből meggyógyulni nem lehet, csak életmóddal és gyógyszerekkel lehet szinten tartani. Emiatt félek is attól, nehogy visszaessek" - mesélte a Blikknek.

A COPD angol nyelvű krónikus obtruktív tüdőbetegség nemzetközi rövidítése. Ez a tüdőben lévő légutak tartós beszűkülésével járó kórkép: ez a fajta károsodás visszafordíthatatlan, a tüdő szerkezetének visszaállítására nincs lehetőség. Világszerte az egyik legfőbb halálok. A prevenció és a kezelése nagyon fontos - olvasható a Tüdőközpont oldalán.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről