Kamilla királyné egyre jobban aggódik a rákos beteg III. Károly király miatt

III. Károly király és Kamilla királyné
Vágólapra másolva!
Egyre jobban aggódik Kamilla királyné a súlyos beteg III. Károly király egészségügyi állapota miatt.
Vágólapra másolva!

Még februárban került nyilvánosságra, hogy III. Károly királynál rákos megbetegedést diagnosztizáltak. A súlyos betegség akkor derült ki, mikor az uralkodó prosztatamegnagyobbodással került kórházba, azonban az orvosok észrevették, hogy baj van: daganatot diagnosztizáltak nála, ám nem prosztatarákról van szó. A pontos diagnózist eddig sem a király, sem a királyi palota nem közölte, ellenben az biztos, hogy jelenleg is kemoterápiás kezeléseket kap.

A Buckingham-palota szerint a király továbbra is teljes mértékben pozitív a kezelésével kapcsolatban. Nyilvános elfoglaltságait egy darabig elhalasztotta, azonban nemrég ismét visszatért a teendőihez, ezt pedig felesége, Kamilla királyné nem nézi jó szemel. Kamilla a Queen's Reading Room Irodalmi Fesztiválon egy íróval, Lee Childdal beszélgetett, akinek azt is elárulta, hogy hogy van most a férje. 

"Jól van, kivéve, hogy nem lassít le és nem teszi azt, amit mondanak neki" - vallotta be, mire Child azt felelte, hogy olyan, akár egy tipikus férj

Nem ő az egyetlen családtag, aki aggódik az uralkodóért. Nagyobbik fia, Vilmos herceg úgy gondolja, hogy édesapja a betegség ellenére túl sokat vállal magára, ahelyett, hogy inkább a gyógyulására koncentrálna. 

"Gondoskodni akar arról, hogy az apja kiegyensúlyozottan felépülhessen. 

Tudja, hogy az apja szeret dolgozni, de aggódik érte

 - mondta Vilmos egyik közeli ismerőse. 

Pár héttel ezelőtt az uralkodó a közeli barátjának egy levélben árulta el, hogy jelenleg hogyan érzi magát. Állítólag nagyon megviselt állapotban van.

Ennek ellenére az uralkodó látja a fényt az alagút végén és eltökélten harcol a rák ellen. Barátai szerit úgy érzi magát, mint egy ketrecbe zárt oroszlán, aki habár csalódott, optimistán áll a gyógyulásához - olvasható a People oldalán. 

Tavasszal a temetésére készültek

Állítólag a Buckingham-palota egy temetési-tervet készített elő még a néhai Erzsébet királynő halála után, amit mg áprilisban kezdtek el frissíteni.

A 75 éves uralkodó alkalmazottjai folyamatosan új bejegyzéseket írnak a több százoldalas dokumentumhoz, melyet csak "Menai-híd hadműveletnek” neveztek el.

"A terveket leporolták és aktívan naprakészen tartják, de erről nem beszélnek nyilvánosan" - mesélte a királyi udvar egyik munkatársa.

A Daily Beast információi szerint, ha esetleg úgy alakulna, hogy a király meghalna, akkor életbe lép a szigorú szabályok szerint megírt temetési forgatókönyv, ami nemcsak Károly esetében, de az összes királyi család tagjait is érinti, ha ők is elhaláloznak majd. Mindegyik forgatókönyv különböző hidak nevét viseli, a királynőé - aki 2022. szeptember 8-án hunyt el - a London Bridge hadművelet nevet kapta.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről