Kiderült, hogy halt meg az ismert tévés, akit napokig kerestek

Michael Mosley
Michael Mosley
Fotó: Facebook/Michael Mosley
Vágólapra másolva!
Michael Mosley teste négy nap után került elő.
Vágólapra másolva!

A televíziós műsorvezető holttestét vasárnap találták meg egy sziklás területen a görögországi Szími szigetén, négy nappal az eltűnése után. Konstantia Dimoglidou görög rendőrségi szóvivő a BBC-nek elmondta, hogy az első boncolás során nem találtak olyan sérüléseket a testén, amelyek a halálát okozhatták volna. Még hátravan egy toxikológiai és szövettani vizsgálat.

A BBC értesülései szerint a térfigyelő kamerák felvételein az látszott, hogy Mosley lefelé tart egy hegyoldalon, közel ahhoz a helyhez, ahol később megtalálták a holttestét.

A műsorvezető-producer felesége, Dr. Clare Bailey Mosley vasárnap azt nyilatkozta, hogy férje valószínűleg rossz útvonalat választott, és ott esett össze, ahol a keresőcsapat nem láthatta meg könnyen.  A nő „csodálatos, vicces, kedves és briliáns” férfiként írta le a férjét. „Nagyon szerettük egymást, és nagyon boldogok voltunk együtt” – idézte a feleséget a BBC.

Mint írtuk korábban, Michael Mosleynak a görög szigeten, Szímin szerdán veszett nyoma. A holttestet még nem is azonosították, amikor Jamie Oliver már el is búcsúzott az ismert tévéstől az Instagramon:

A holttestre egy sziklás részen, egy kerítés tövében bukkantak rá az Agia Marina nevű strand mellett, miután kamerákkal fésülték át a partszakaszt. A polgármester a felvételek alapján riasztotta a legközelebbi bár személyzetét, annak menedzsere ért először a helyszínre.

Hogyan tűnt el Michael Mosley?

A műsorvezető és producer a feleségét és a telefonját a tengerparton hagyva indult el sétálni egy hegyi úton, ott veszett nyoma. A helyiek szerint egy nem túl veszélyes, nagyjából húszperces úton haladt, amelyet sok turista naponta megtesz: "Ez egy olyan út, amely a hegyoldalon halad át, de nemrégiben kiszélesítették, és csak egy útvonal van, így nem lehet eltévedni" – nyilatkozott egy helyi lakos.

Az első elképzelések szerint Mosley valahogy mégis eltévedhetett, netán a tengerbe esett, később pedig úgy gondolták, hogy a sziget alatt húzódó, vízzel teli barlangrendszerben lehet. 

A cikk folytatódik, lapozzon!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről