Geek Girl a Netflixen: a sorozat, ami letaszította A Bridgerton családot

Geek Girl, Emily Carey
Vágólapra másolva!
Május 30-án debütált a Netflix műsorán Holly Smale brit írónő azonos című könyvsorozatán alapul, melynek azóta már hat kötete jelent meg. A Geek Girl elképesztő sikert aratott a streaming szolgáltató műsorán, még A Bridgerton családot is letaszította a nézettségi listák éléről, sőt, megjelenése óta megtalálható a TOP 10-es nézettségi listán. Vajon mi a titka a stréber tinilányról szóló gyereksorozatnak, amiért a felnőttek is rajonganak?
Vágólapra másolva!

A Geek Girl egy tízrészes brit sorozat, ami Harriet Manners, az esetlen, stréber kamaszlány esetét meséli el, aki született kocka (erre utal a Geek Girl cím is), és nehezen illeszkedik be a kortársai közé. Osztálytársai furának tartják, kiközösítik, egy napon azonban drasztikusan megváltozik az élete, amikor váratlanul felfedezik, és hirtelen a divat világában találja magát modellként. A visszahúzódó, okostojás lánynak úgy kell helyt állnia modellként, elviselnie a reflektorfényt és a csillogást, hogy közben ne váljon felszínessé és ne áldozza fel intelligenciáját a külsőségekért cserébe.

Geek Girl
Emily Carey a Geek Girl egyik jelenetében
Fotó: Emily Carey Instagram

Valószínűleg ezért is kedveli a történetet az idősebb korosztály is, mert egyrészt a fiatalok személyiségfejlődéséről és útkereséséről szól, másrészt arról, hogyan segítik ebben őket a felnőttek. A történetben nemcsak Harriet fejlődésének útját követhetik figyelemmel, hanem az őt körülvevő idősebb korosztályét is, akikre szintén hatást gyakorol az érett fiatal lány viselkedése, példamutató kitartása az önazonossága mellett, ami nemcsak a gyerekeket szólítja meg.

A Geek Girl sorozat Londonban játszódik, és valójában gyerekeknek, tinédzsereknek szánták, mégis minden korosztály érdekesnek találja, hiszen mindenkit megszólít, így igazi családi sorozat lett belőle, hiszen nemcsak vicces, hanem valódi drámákat, megható pillanatokat is tartogat a nézők számára. A drámai szál a sorozatban az, hogy Harriet Manners félárvaként nőtt fel, és édesapja, valamint annak új párja nevelik a fiatal lányt, akinek anyja halálának körülményeiről nem sok részlet derül ki az első évadban. Ezért sokan tudnak azonosulni Harriet szüleivel is, akik mindent megtesznek azért, hogy megóvják a sérülékeny lányt a divat könyörtelen világától.

Geek Girl
A Geek Girl sikerének titka, hogy több korosztályt is megszólít a történet
Fotó: Emily Carey Instagram

Ezenkívül a történet szerelmi szála is tartogat izgalmakat, mely Harriet és a férfi szupermodell, Nick Park között bontakozik ki, ami szintén sok nézőt ültet a Geek Girl sorozat elé, hiszen egyszerre teszi tündérmesébe illővé, mégis életszerűvé, hiszen mindenki drukkol a furcsa lánynak, hogy első szerelme valósággá váljon. Így a Geek Girl sikerének kulcsa, hogy széles körben szólítja meg a nézőket, sokan tudnak azonosulni a történet mondanivalójával, ami a sok nevetés mellett sok izgalmat és drámát is tartogat.

Geek Girl
Emily Carey és Liam Woodrum a Geek Girlben, Harriet és Nick szerepében
Fotó: Emily Carey Instagram

Mikor jön a Geek Girl 2. évada?

A Geek Girl női főszereplőjének alakítása sem elhanyagolható a sorozat sikerének tekintetében, melyet a Sárkányok házából, a Trónok harca előzménysorozatából is ismert Emily Carey alakít, akinek itt nézheti meg a legmerészebb fotóit. Emily Carey angol születésű színésznő még csak 21 éves, de máris milliók rajonganak érte, bár valójában egyáltalán nem olyan szégyellős, mint amilyennek szerepei alapján tűnhet. 2003. április 30-án látta meg a napvilágot a londoni Barnet kerületben. Karrierjét gyerekszínészként kezdte a Casualty című szappanoperában 2014-ben, majd olyan karakterek gyerekkori szerepét alakította, mint Diana hercegnő a Wonder Womanben, melynek főszerepében Gal Gadot játszott.

Geek Girl, Emily Carey
A Geek Girl főszereplője, Emily Carey a Sárkányok házában a fiatal Alicent Hightowert alakította
Fotó: Emily Carey Instagram

A hatalmas siker ellenére még nincs hivatalos bejelentés arról, hogy mikorra várható a Geek Girl sorozat második évada, hiszen az eddigi információk alapján eredetileg csak tíz epizódra tervezett vele a Netflix. Mivel a Geek Girl Holly Smale azonos című könyvsorozatán alapul, melynek hat kötete van, így elég nagy az esély a folytatásra, hiszen alapanyag bőven adott hozzá és a népszerűségét tekintve is ígéretesnek tűnik. A Geek Girl már több mint egy hónapja letaszíthatatlan a TOP10-es nézettségi listáról Magyarországon, mely jelenleg a kilencedik helyen van a sorozatok között, azonban a Netflix Kids gyerekcsatornájának még most is a második helyét foglalja el.

Hasonló sorozatok megtekintéséhez lapozzon, a cikk folytatódik!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről