Nagyon aggódik kisebbik lányáért Barta Sylvia - videó

Barta Sylvia
Vágólapra másolva!
A Mokka vendégeként beszélt élete egyik legnehezebb időszakáról a TV2 csinos időjárás-jelentője, hiszen mindkét gyereke kirepült a családi fészekből. Barta Sylvia kisebbik lánya ráadásul nem is akárhová, hanem Hollandiába költözött tanulmányai miatt.
Vágólapra másolva!

Az egyik legnehezebb időszakot éli meg a TV2 időjósa és férje, hiszen mindkét gyerekük felnőtt, és elhagyta a családi otthont. Barta Sylvia a TV2 reggeli műsorában, a Mokkában beszélt az érzéseiről, hogy milyen volt elengedni már a kisebbik lányát is otthonról, aki neki vágott a nagyvilágnak, és egészen Hágáig utazott, hogy ott kezdje el egyetemi tanulmányait. Szerencséjére nagyobbik gyereke, a húszéves Zsófia a Budapesti Corvinus Egyetemen tanul angolul, nemzetközi tanulmányok szakon, így őt gyakrabban láthatja, mint a 18 éves Dorkát. A kétgyerkes anyát ez nagyon megviseli, hiszen bármilyen probléma adódik, nem tud azonnal segíteni a gyerekének, viszont amikor csak teheti telefonon vagy videóhívásban segít neki abban, amiben csak tud.

Barta Sylvia és férje
Barta Sylvia és férje magukra maradtak, mindkét lányuk kirepült otthonról
Fotó: Barta Sylvia/Instagram

 18 évesen elengedni egy fiatal lányt úgy, hogy egyedül éljen... 

Nemcsak az egyetemi megpróbáltatások várnak rá – mert az egyetem az egy másik szint, mint a középiskola –, hanem ráadásul egyedül kell megoldania mindent, a takarítást, mosást, főzést. Remélem, hogy ezt megugorja magától!" - magyarázta Barta Sylvia, aki szerint kisebbik lánya mindig is tudta, hogy külföldön tervezi folytatni tanulmányait, és ezért sem érte őket váratlanul a dolog. 

Elmondása szerint már tavaly is többször jártak Hollandiában, azonban pont Hágát nem nézték meg, csak akkor nyugodtak meg, amikor meglátták, hogy szép és biztonságos környezetben fog élni Dorka. A TV2 időjárás-jelentője azzal nyugtatja magát, hogy jól felkészítette az elmúlt évek során gyerekét az efféle kihívásokra is, ugyanis nem attól lesz önálló, hogy megtanítja főzni, mosni és takarítani, hanem a lelki felkészítés, a nevelés, hogy helyt tud-e állni egy idegen országban, úgy tud-e viselkedni, adott helyzetben, ahogy kell. 

Azonban ha ezekre gondol, már meg is nyugszik Barta Sylvia, hiszen tudja, hogy lánya helyt fog állni, az apróbb dolgokat pedig megoldják távolról, mint a mosást is, hiszen azt még sosem csinálta önállóan kisebbik lánya, így édesanyja Skype-on keresztül segít neki ebben.

Bár az édesanya tudja, hogy lányai rendben vannak, de nehéz elengedni őket, hiszen nagyon szoros a kapcsolatuk, és még nagyon friss az élmény, hogy Dorka Hollandiába költözött, hiszen egy héttel ezelőtt még itthon volt. Barta Sylviának azt nehezebb kezelni, hogy lánya mennyire önálló, és nem igényli annyira a folyamatos kapcsolattartást.

Én gyakrabban hívnám, ő nem igényli annyira gyakran, úgyhogy nekem most ezt nehéz feldolgozni. Egyik szemem sír, a másik nevet.

Nehéz elengedni, mert azért nem a szomszéd utcában él egy másik lakásban, hanem Európa túlsó felén. Hágába ment" - magyarázta a TV2 műsorában Barta Sylvia, aki igyekszik majd férjével is újra több időt tölteni.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!