John Krasinski 45 éves – 10 érdekesség, amit eddig nem mindenki tudott a színészről

John Krasinski, JohnKrasinski, Paramount's "If" New York Premiere
Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
Ő volt a legnagyobb baba a városban, megmentette egy fuldokló életét, a szupersztár felesége oldalán láthattad a moziban is, és épp kincskeresős kalandra készül. 45. születésnapját ünnepli John Krasinski, akit a legtöbben még mindig A hivatal sorozatból ismernek, pedig az élete és karrierje előtte és azóta is sokkal több érdekességet rejt.
Vágólapra másolva!

John Krasinski neve mára egyet jelent a sokoldalúsággal, hiszen a vígjátékok világából az akció és a rendezés területén is bizonyított. Most olyan érdekességeket gyűjtöttünk össze róla, amelyek új megvilágításba helyezik a népszerű színész pályafutását.

John Krasinski, JohnKrasinski, Paramount's "A Quiet Place: Day One" New York Premiere
45 éves lett John Krasinski színész - Fotó: AFP

A neve lengyel származásra utal

John Burke Krasinski néven született 1979. október 20-án a Massachusetts állambeli Newton városában. A Krasinski lengyel név, és a színész mindkét apai nagyszülője, Leo Krasinski és Regina L. Wajozynski lengyel bevándorlók leszármazottja. Az anyai nagyszülei, Edward Joseph Doyle és Eileen Goggin Burke pedig egyaránt ír családokból jöttek.

A szülei a filmvásznon is a szülei lettek

Az édesapja, Ronald Krasinski belgyógyászként dolgozott, míg az édesanyja, Mary Claire Doyle ápolónőként. De egy kis színészkedésre is kaphatók voltak akkor, amikor a Nászfrász című komédiában a fiuk filmbeli szüleinek szerepére kellett beugrani egy poén erejéig.

John Krasinski volt a legnagyobb baba a városban

Saját elmondása szerint 5300 grammal született, így nem csoda, hogy az egész városban a csodájára jártak az óriásbébinek. Később is szép szál legény lett belőle, de a 191 centis magasságával a családjában még aprónak is számít: a fivérei mindketten több mint 10 centivel fölé tornyosulnak.

Már a gimiben megalapozta A hivatal humorát

Középiskolába együtt járt azzal a B. J. Novakkal, aki később a befutásukat jelentő A hivatalban a szereplőtársa lett, és aki íróként is közreműködött a kultikus sorozat humorának kidolgozásában. Ők ketten már az iskolában is egy követ fújtak, és élete első színpadi fellépése is egy Novak által kitalált szatirikus darabban történt.

John Krasinski, JohnKrasinski, The Office (TV Series)
B. J. Novak és John Krasinski már az iskolában jóban voltak -  Fotó: AFP

Megmentette egy fuldokló életét

A középiskola befejezése után fél évig Costa Ricán élt, ami közben folyékonyan megtanult spanyolul is. Nem mellesleg pedig megmentette egy fiatal lány életét, aki a hullámok sodortak el a tengerparton. Krasinski édesanyja korábban vízimentőként is dolgozott, és a tőle tanultak segítettek neki kivitelezni a hőstettet.

John Krasinski angoltanárnak készült

A Costa Rica-i fél év alatt angolt tanított, és ha nem színész lett volna belőle, akkor minden bizonnyal a katedrán találta volna meg a hivatását. Az egyetemet is angol szakon végezte el, és a színészi karrierje is olyan lassan akart beindulni, hogy már a feladás gondolatával kacérkodott, és a B-terve a tanítás lett volna. Az anyukája győzte meg arról, hogy próbálkozzon még kicsit tovább, és három hét múlva szerepet kapott A hivatalban.

John Krasinski felesége, Emily Blunt oldalán láthattad a moziban is

2008 óta a filmcsillag Emily Blunt a párja, 2010 óta pedig a felesége is. Ők ketten együtt nem csak két gyereket hoztak össze, de egy sikeres filmszériát is: a posztapokaliptikus horror Hang nélkül eddigi két részében férjet és feleséget játszottak, miközben Krasinski a rendezést is magára vállalta.

John Krasinski, JohnKrasinski, Paramount's "If" New York Premiere
Emily Blunt és John Krasinski 2010 óta házasok - Fotó: AFP

Nem vele fogsz borozgatni

Amúgy sem gyakran szokott a pohár fenekére nézni az egészséges életmód híveként, és az idejét is szívesebben tölti már otthon a családjával, mint féktelen bulikban. De a vörösbort még egyetlen korty erejéig is kerüli, ugyanis allergiás rá.

Harrison Ford és Alec Baldwin örökébe lépett

Tom Clancy regényíró legendás karaktere, a CIA-ügynök Jack Ryan kalandjait tucatnál is több könyvben olvashatták a rajongók, és a mozivásznon eljátszotta őt már Harrison Ford, Alec Baldwin, Ben Affleck és Chris Pine is. Tévésorozatban viszont még csak John Krasinski, aki 2018-ban általános meglepetésre kapta meg a szerepet, de aztán kibújva a komikusi skatulyából közmegelégedésre játszotta el a figurát négy évadon át.

John Krasinski, JohnKrasinski, Tom Clancy's "Jack Ryan" Season Two Premiere
Karrierje felfelé ível azóta, hogy Jack Ryan bőrébe bújt. A sorozatot az Amazon Prime -on lehet újranézni - Fotó: AFP

Kincskeresős kalandra készül

Moziban a Hang nélkül-filmek óta alig láthattuk, a Free Guy és Doctor Strange az őrület multiverzumában esetében is csak kameószerepekre ugrott be. Többek között azért, mert közben a rendezői életművét is tovább építgette a Képzeletbeli barátokkal. De már elkészült, és bemutatóra vár a Fountain of Youth című kincskeresős filmje, amiben Guy Ritchie irányítása alatt tér vissza a filmsztárkodáshoz.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!