Élő:
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Merkantil Bank Liga 10. fordulójában a Kisvárda hazai pályán 6-4-re legyőzte a listavezető Gyirmót csapatát, ezzel Révész Attila együttese a tabella élére állt. A hat rúgott gól ellenére azonban Révész közel sem volt elégedett, a találkozó után keményen kritizálta a cserejátékosait.

A Kisvárda az első félidőben öt gólt lőtt a Gyirmótnak, az 54. percben pedig már 6-1-re vezetett a találkozón. A 65. percben aztán Révész Attila hármat cserélt, pályára küldte a montenegrói Driton Camaj, Molnár Gábort és Soltész Dominiket. Ezt követően aztán nagyot fordult a meccs képe, a Gyirmót három gólt is lőni tudott, Révész Attila pedig úgy gondolja, hogy ez a cserejátékosok teljesítménye miatt történhetett meg. 

„A kellemetlen vég miatt nem maradéktalan az örömünk, de minden mérkőzésből lehet tanulni. Ez a meccs tanulságul szolgálhat azoknak, akik másokat, az ő általuk sztároknak képzelt játékosokat szeretnék látni a csapatban. 

Az első félidőben olyan intenzív játékot játszottunk, amellyel megérdemelt előnyre tettünk szert, aztán rárúgtunk még egyet. Aztán a második félidőben elkövettük azt a hibát, hogy mindenkinek lehetőséget adtunk, mikor nem, ha 6–1-nél, ugye? De az a három csere, aki akkor beállt, képes volt az egész játék képét megváltoztatni”

 – idézi az M4 Sport a Kisvárda sportigazgató-vezetőedzőjének az értékelését. 

Révész Attila
Révész Attila sokáig gyakorlatilag egy személyben igazgatta a Kisvárdát
Fotó: kisvardafc.hu

„A futballban nagyon érdekes dolgok vannak: nemcsak labdával, de labda nélkül is jól kell teljesíteni, és ugye tudjuk, hogy egy játékos a kilencvenből legfeljebb kettő-négy percet tölt labdával, a többit anélkül. 

Ez a három játékos most a labda nélküli fázisokban megmutatta, miért nem játszik folyamatosan. Eljutottunk arra a fejlettségi szintre, hogy bárki ellen esélyesként lépünk pályára, még a kispadunk minőségét alakítani kell, remélem, ezt a téli időszakban meg tudjuk tenni. Azok a játékosok, aki csak a labdával tudnak futballt kelteni, el kell menniük a cirkuszba vagy a padbolpályára, mert a futball már másról szól”

 – tette hozzá Révész Attila.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!