Itt vannak a legújabb fejlemények Matthew Perry halálának ügyében

Matthew Perry
Matthew Perry
Vágólapra másolva!
A Jóbarátok sztárja még tavaly, 54 évesen halt meg tragikus körülménye között. Matthew Perry halálának ügyében összesen öt embert vádolnak, egyikük pedig a bíróságon bűnösnek vallotta magát ketamin terjesztés miatt.
Vágólapra másolva!

Matthew Perry halálának ügyében eddig több ember is letartóztattak, illetve öt ember vádolnak, miután bebizonyosodott, hogy a színész ketamintúladagolásban halt meg tavaly októberben.

Matthew Perry
Matthew Perry 54 évesen halt meg
Fotó: AFP 

Matthew Perry orvosabűnösnek vallotta magát

Az ügyben két orvost is letartóztattak:  egyikük dr. Salvador Plasencia, míg a másik dr. Mark Chavez. Utóbbi szerdán volt jelen a Los Angeles-i szövetségi bíróságon, ahol beismerte, hogy felelős Matthew Perry haláláért, és bűnösnek vallotta magát a ketamin terjesztés miatt. Dr. Mark Chavez ügyvédje a TMZ-nek elmondta, hogy Mark vállalta a felelősséget a tetteiért azzal, hogy bűnösnek vallotta magát, és kész együttműködni a hatóságokkal. 

„A jogalapról szóló megállapodás értelmében az orvosi bizottság feljelentést tesz ellene, és kérik az orvosi engedélyének a felfüggesztését. Egyetértünk ezzel a következtetéssel. Nem tudok pontos ütemtervet adni arra vonatkozóan, hogy ez mikor fog megtörténni, mert ez az orvosi bizottságon múlik, de az ügy jelenleg is folyamatban van, így minél előbb meg kell történnie" - részletezte az ügyvéd. 

Chavez akár 10 év börtönt is kaphat, de ítéletére csak jövő áprilisban kerül sor. Chavez 50 000 dollár óvadék ellenében szabadulhat, már nem fog orvosként praktizálni.

Kiket vádolnak még?

Ahogy írtuk, az ügyben öt vádlott van:

  • Jasveen Sangha, a Ketamin Királynő néven ismert díler, aki állítólag eladta Perrynek azt a ketaminadagot, amely megölte őt
  • Salvador Plasencia, egy engedéllyel rendelkező orvos, akit azzal vádolnak, hogy körülbelül 20 fiola ketamint adott át Perrynek
  • Mark Chavez, a másik, engedéllyel rendelkező orvos, aki segített a ketamin beszerzésében
  • Erik Fleming, Perry „közvetítője” és ismerőse
  • Kenneth Iwamasa, Perry asszisztense, aki Sanghával és Chavezzel együtt dolgozott a ketamin beszerzésén, és aki annak ellenére beadta Perrynek, hogy nem rendelkezett orvosi képesítéssel.

Mi történt Matthew Perry színésszel?

A Jóbarátok sztárja 2023. október 28-án, 54 évesen halt meg. A Los Angeles-i otthonában, egy pezsgőfürdőben találtak rá. Sokáig nem lehetett tudni a halálának a pontos okát, ugyanis többen öngyilkosságnak, míg mások gyilkosságnak tulajdonították az ügyet, ám orvosszakértők később arról számoltak be, hogy ketamint találtak a vérében, és ez végzett vele.

Legismertebb alakítása Chandler Bing volt a Jóbarátok című sorozatban, ám olyan nagy sikerű filmekben is feltűnt, mint a Bolond szél fúj, Bérgyilkos a szomszédom vagy a Megint 17. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!