A Jóban Rosszban másik színésznője is átélte már, amit Sallai Nóra: Azt hittem, hogy meghaltunk és ez a mennyország

Sallai Nóra karambol
Sallai Nóra autója a baleset után. A színésznő ötéves kisfia nem élte túl a sérüléseit
Fotó: TV2
Vágólapra másolva!
Mint írtuk, a Jóban Rosszban egykori színésznőjét és annak ötéves kisfiát súlyos autóbaleset érte szeptember 27-én, Alsónémediben. Azonban nem Sallai Nóra az első, aki a sorozatból ilyen traumatikus balesetet szenvedett, most kolléganője is elmesélte, mit élt át egy hasonló baleset után.
Vágólapra másolva!

Az egész országot megrázta Sallai Nóra súlyos autóbalesetének híre, és szinte egy emberként fogtak össze az emberek, hogy segítsenek. A színésznő ötéves kisfia éltét nem tudták megmenteni az orvosok, a kórházban belehalt sérüléseibe. A tragikus autóbaleset múlt héten, szeptember 27-én, Alsónémediben történt, az érintettje a 44 éves színésznő és ötéves kisfia, akik éppen egy családi látogatásról tartottak hazafelé. Sallai Nóra és gyereke egy szürke Opelben utaztak kora este, és épp egy mellékutcáról kanyarodtak ki a Haraszti útra, amikor egy gyorsan hajtó BMW nekik csapódott, és felborította az autójukat. Azóta is tart a nyomozás, egyelőre nem tudni, hogy mindkét sofőrt vétkesnek találják-e a balesetben.

Sallai Nóra a Jóban Rosszban nővéreként
Sallai Nóra a Jóban Rosszban színésznője volt, Mónika nővért alakította
Fotó: TV2 / TV2

Ennél azonban fontosabb kérdés foglalkoztatja az embereket a baleset miatt, mégpedig az, hogy Sallai Nóra túléli-e a balesetet, hiszen azóta is altatásban van, intenzív osztályon kezelik, és számos műtét vár rá a közeljövőben. Az egész ország egy emberként fogott össze a bajba jutott színésznő megsegítésére, hiszen számos ponton irányított véradást szerveztek a részére, és nagyon sokan érkeztek a megadott helyszínekre, azóta a plazmaadó pontokon várják a segíteni akarókat. 

Sokan igyekeznek más módon is segíteni, a Jóban Rosszban egykori színésze, Kembe Sorel például aláírásgyűjtést szervez a színésznőért, és azért, hogy szigorítsanak a vonatkozó közlekedési szabályokon, és ne legyen értelmetlen kolléganője tragédiája. De más színészek is nagyon aggódnak egykori kolléganőjük életéért, most Fábián Anita szólalt meg az esetről, aki meglepő dolgot mondott, ugyanis ő is átélt már hasonló élményt, mint most Sallai Nóra.

Sallai Nóra kolléganője is hasonló balesetet szenvedett

Fábián Anitát Halászné Nagy Szilvia szerepében ismerhették meg a Jóban Rosszban című sorozat nézői, melyben lánya, Lili is feltűnt a TV2 napi sorozatában Tóth Zsófi szerepében, aki azóta Next Top Model Hungaryben is szerepelt. A színésznő elmondta, hogy lánya most akar jogosítványt szerezni, ő azonban nem erőltette eddig sem, mert ő nagyon sokat vezet és van tapasztalata, nagyon félti Keveházi Lilit. 

A lányom 19 éves, és most kezd el majd vezetni tanulni, de nem nagyon erőltettem, hiába sokan már 17 évesen leteszik a jogosítványt.

És nem azért, mert benne nem bízom, hanem mert neki is azt mondom, hogy úgy kell közlekedni, hogy nem bízol meg senkiben, nem lehetsz biztos, hogy a másiknak jó a féke, vagy be fogja tartani a szabályokat" - mondta Fábián Anita, aki úgy érzi, hogy a bizalmi elv már nem működik a KRESZ-ben, és inkább óvatosnak kell lenni, és azt feltételezni, hogy nem tartják be a szabályokat az autósok.

Sok rossz élménye volt már az évek során, amikor csak a szerencse segített rajta, és elképedve tapasztalja, hogy mennyien száguldoznak az utakon mit sem törődve mások testi épségével. Ő maga is hozott már rossz döntést, és mélységesen együtt érez Sallai Nórával, mert hasonló helyzetben volt jó pár évvel ezelőtt, csak annyi szerencséje volt, hogy nem sérültek olyan súlyosan, épségben ki tudtak szállni a járműből.

Fábián Anita, fábiánanita
A Jóban Rosszban Szilviája, Fábián Anita is szenvedett már súlyos balesetet kislányával
Fotó: Sarosi Zoltan

"Egyszer még, amikor kisebb volt a lányom, volt egy nagyon hasonló esetünk, ő hátul ült, én pedig vezettem, szólt a zene és arra gondoltam, hogy mennyire rendben van az életem, hogy minden, ami történik velünk, az jó. 

A következő pillanatban oldalra néztem és azt hittem, hogy jól mértem fel a távolságot, de kimentem és hátulról belém csapódott egy autó. Nem tudtam, hogy mi történik, csak füstöt láttam meg egy fehér fényt, megszűnt a hallásom és azt érzetem, hogy emelkedek fel. Azt hittem, hogy meghaltunk és ez a mennyország. 

Aztán elkezdett a köd kitisztulni, és elkezdtem hallani, hogy a lányom sír és szól a rádió. Abban a pillanatban kipattantam, kikaptam a lányomat az autóból és csak elkezdtem futni a mezőn, mert attól féltem, hogy felrobban az autó. Aztán, amikor megálltam és visszanéztem, láttam, hogy belementünk egy árokba és felemelkedett az autó, attól éreztem az emelkedést. Utólag az is kiderült, hogy attól süketültem meg, hogy megcsapta a fülemet a légzsák és a ködöt is attól láttam, hogy a légzsák pora ott szállt. 

Teljesen mindegy volt, ki a hibás, én azt éreztem, hogy én vagyok a felelős, mert ott van a lányom és nekem kellett volna vigyáznom rá. 

Szóval ebből felébredni borzasztó lehet, mert az ember akkor is magát hibáztatja, ha nem ő tehet róla, még úgy is, hogy mi megúsztuk egy karcolás nélkül" - mesélte a Borsnak Fábián Anita, akinek nincs olyan nap, hogy ne gondolna bajba jutott kolléganőjére, és ne törné a fejét azon, vajon hogyan tudna rajta segíteni.

Csak sírunk és várunk, nem telik el nap, hogy ne gondolnék rájuk.

Bárcsak tudnék nekik segíteni, de azt csak úgy lehetne, ha vissza tudnánk forgatni az időt. Nyilván elmentünk vért adni, de igazából csak tehetetlenül ülünk és várjuk a híreket" - mondta a lapnak a színésznő, aki folyamatos kapcsolatban van a sorozatbeli kollégákkal, akikkel együtt izgulnak Sallai Nóráért.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!