A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

A rákos beteg III. Károly király életveszélyes fenyegetések miatt nem láthatja az unokáit

III. Károly király
Vágólapra másolva!
III. Károly királynak nemcsak a rákbetegségével, de unokái hiányával is meg kell küzdenie, ugyanis a közeljövőben biztosan nem láthatja Archie herceget és Lilibet hercegnőt. Harry herceg és Meghan Markle életveszélyes fenyegetéseket kapott, ennek pedig nem szeretné kitenni a családját, ezért egy darabig biztosan kizárólag egyedül látogat majd el az Egyesült Királyságba.
Vágólapra másolva!

III. Károly király egyre nehezebben viseli, hogy nem látja az unokáit. Pár nappal ezelőtt Harry herceg egy interjúban elmesélte, hogy kizártnak tartja, hogy a jelenlegi körülmények függvényében gyerekeivel és feleségével látogasson el az Egyesült Királyságba. Állítólag többen is megfenyegették, hogy megkéselik, vagy savval öntik le őket, ennek a veszélynek pedig nem szeretné kitenni a családját:

"Az Egyesült Királyság számunkra még mindig veszélyes, és elég egyetlen ember, aki olvassa ezeket a dolgokat, hogy ezek alapján cselekedjen.

És legyen szó késelésről vagy savról, vagy bármi másról, de ezek nagyon aggasztanak engem.

Ez az egyik oka annak, hogy nem hozom vissza a feleségemet és a gyerekeket ebbe az országba" - mesélte a ITV Tabloids on Trial című dokumentumfilmben.

"Az Egyesült Királyság az otthonom. Az Egyesült Királyság központi helyet foglal el gyermekeim örökségében, és ez egy olyan hely, ahol szeretném, hogy otthon érezzék magukat. Ez nem történhet meg, ha nincs lehetőség biztonságban tartani őket.

Nem sodorhatom veszélybe a feleségemet, a gyerekeimet, de magamat sem

- tette hozzá.

Az uralkodó habár minden megtenne, hogy találkozzon Archie herceggel és Lilibet hercegnővel, azonban a pozíciója miatt egyáltalán nem egyszerű neki eljutnia Kaliforniába.

"Nagyon nehéz az uralkodónak magánemberként utaznia. Mindenféle diplomáciát be kell vonni, hogy a király Kaliforniába menjen, hogy láthassa a gyerekeket. 

Tehát ha a gyerekek nem jöhetnek ide, és a király nem mehet oda, akkor azt a helyzetet jelenti, hogy van egy nagyapa, aki rákkezelés alatt áll, és egyre távolabb kerül az unokáitól 

- mondta Margaret Holder, királyi szakértő, aki szerint Károly egyre szomorúbb, amiért több ezer kilométer választja őt el az unokáitól, ráadásul a helyzeten az is ront, hogy nemrég életveszélyes fenyegetéseket kapott fia és a családja. 

A herceg korábban a királyi család többi tagjához hasonlóan közfinanszírozott biztonsági védelemben részesült, de amikor 2020 márciusában ő és felesége, Meghan Markle lemondtak királyi kötelezettségeikről és az Egyesült Államokba költöztek, ez a védelem megszűnt. Harry korábban már kérvényezte a védelmét, ezt azonban elutasították, ugyanakkor azt tervezi, hogy fellebbez a brit kormány határozata ellen. Ha ez megtörténik, akkor minden bizonnyal több időt tölt majd családjával Angliában, és az édesapjának is sokkal jobb kedve lesz - olvasható az Express oldalán. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!