A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Intelligens betegmegfigyelő rendszer

Vágólapra másolva!
Egy kórházi osztályon számos beteg van, és a nővéreknek mindegyikük állapotát figyelemmel kell kísérni. Így aztán nem ritka, hogy naponta tízszer-hússzor vagy akár többször is körbe kell sétálni az ágyak között. Mennyivel egyszerűbb lenne a helyzet, ha a betegek állapotáról, életfunkcióiról az orvosi szobából tájékozódhatna a személyzet. Úgy tűnik, hogy ez az elképzelés hamarosan valósággá válhat.
Vágólapra másolva!

A feladat azért nehéz, mert a beteg állapotát figyelő különböző orvosi berendezések mind-mind más jelet bocsátanak ki. Szinte ahány műszer, annyiféle szabvány. Ezért kell átalakítani a jeleket úgy, hogy később alkalmasak legyenek a további feldolgozásra.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Orvosinformatikai Laboratóriuma kísérleteiben a betegeket ma még egy számítógépes szimulátor helyettesíti. A prototípust úgy fejlesztették ki, hogy a berendezés alkalmas legyen különböző diagnosztikai programok futtatására is. Ha a beteg állapotára jellemző valamelyik létfontosságú paraméter váratlanul megváltozik, a műszer azonnal jelez. Így az orvosi szobában lévő orvos vagy nővér szükség esetén távolról is beavatkozhat a kezelés menetébe.

Delta

Ajánlat:

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Orvosinformatikai Laboratóriuma
További információk az oldal Archívum menüpontja alatt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!