A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNUngvári Attila
10:20CselgáncsAbylaikhan Zhubanazar-Attila Ungvari
HUNÖzbas Szofi
11:10CselgáncsRenata Zachova-Szofi Ozbas
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Angola
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Két apró eszköz veszett el a Nemzetközi Űrállomáson most zajló űrséta során. A munka ennek ellenére sikeres, az új Raszvet modult összekapcsolták a központi számítógéppel, és egy hibás kamerát is kicseréltek, amely a teherűrhajók dokkolását segíti.
Vágólapra másolva!

A Nemzetközi Űrállomás (ISS) 24-es expedíciója részeként Fjodor Jurcsihin és Mihail Kornyienko űrhajósok külső szereléseket kezdtek közép-európai idő szerint nem sokkal 6 óra előtt. A munka keretében az orosz Raszvet modul (MRM-1) külső felületén futó kábeleknél végeznek szereléseket, amelyek az ISS fő egységének számítógépével állnak kapcsolatban.

A munka nem ment simán, a kábelek kiszabadításánál nehézség adódott, de azt megoldották az asztronauták. Feltehetőleg ekkor szabadult el egy apró tárgy, amely a kamerák képei alapján lassan eltávolodott az űrállomástól. A két asztronauta később véletlenül egy másik eszközt, egy csavaralátétet is elveszített az űrsétán.

Forrás: NASA

Az űrséta célpontja, az MRM-1 modul helyzete az űrállomáson (NASA)

Mindezek ellenére a munka jól halad, sikerült leválasztaniuk a külső felületről egy elromlott kamerát, amely az ATV teherűrhajók dokkolását segítette, és azt egy újabbra cserélték ki. A jelenleg is zajló űrséta végén szándékosan ki akarnak lökni a világűrbe egy meghibásodott kamerát, amely aztán idővel elég a Föld légkörében.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!