A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNEcseki Nándor | Madarász Dóra
17:35AsztaliteniszChun Ting Wong/Hoi Kem Doo-Nandor Ecseki/Dora Madarasz
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

A kolibrik szárnya 27%-kal hatékonyabb a helikopterek propellerjeinél

kolibri
A kolibri egy bizonyos fajtája kénytelen naponta testsúlyának kétszeresét is elfogyasztani, nektárban! Ehhez napi kétezer virágot kell meglátogatnia, így igen gyorsnak kell lennie. A szélsebes haladás érdekében egy másodpercen belül csaknem másfelet képes verni a szárnyaival, amelyek a Stanfordi Egyetem kutatóinak kimutatása szerint 27%-kal hatékonyabbak a helikopterek propellerjeinél.
Vágólapra másolva!
Egy kolibri másodpercenként akár 80-at is képes szárnyaival csapni, ráadásul a többi madárral ellentétben vízszintesen verdes, képes lebegni, előre-hátra, fel-le vagy akár fejjel lefelé is mozogni. Szárnyai olyan profik, hogy 27%-kal hatékonyabbak, mint a helikopterek propellerjei – derül ki egy friss dokumentumsorozatból, A vadon legnagyobb túlélőibő
Vágólapra másolva!

Legyen szó mérgező szúrásról, tökéletes álcáról vagy elképesztő sebességről, az evolúció addig-addig csiszolt bizonyos fajokon, amíg túlélőgépekké nem fejlesztette őket. A legegyértelműbb reakcióktól a legbizarrabb vadászeszközökig mutat példákat a Viasat Nature hazánkban november 4-én (szombaton) 14:45-kor debütáló dokumentumszériája - szupergyors pingvinektől, oldalazó viperákon át nehézsúlyú bokszoló rákokig láthatunk csodálatos filmezéssel olyan állatokat, amelyek kizárólag a gyorsaságukra hagyatkozhatnak a túlélés érdekében.

A kolibri egy bizonyos fajtája kénytelen naponta testsúlyának kétszeresét is elfogyasztani, nektárban! Ehhez napi kétezer virágot kell meglátogatnia, így igen gyorsnak kell lennie. A szélsebes haladás érdekében egy másodpercen belül csaknem másfelet képes verni a szárnyaival, amelyek a Stanfordi Egyetem kutatóinak kimutatása szerint 27%-kal hatékonyabbak a helikopterek propellerjeinél. Forrás: SchisCom

A kolibri szélsebes szárnyaival került fel a listára, mert enélkül bizony éhen halna. Ennek az állatnak egy bizonyos fajtája kénytelen naponta testsúlyának kétszeresét is elfogyasztani, nektárban! Ehhez napi kétezer virágot kell meglátogatnia, így igen gyorsnak kell lennie. A szélsebes haladás érdekében egy másodpercen belül csaknem másfelet képes verni a szárnyaival, amelyek a Stanfordi Egyetem kutatóinak kimutatása szerint 27%-kal hatékonyabbak a helikopterek propellerjeinél. Ki tudja, ahogyan a jégmadár megihlette a Sinkanszen golyóvonatot, a kolibrik is inspirálhatják a jövő járműveit.

(Forrás: SchisCom)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!