Vérfagyasztó videó: egy polip lecsapott a gyanútlan cápára

Vágólapra másolva!
Eddig talán azt gondoltuk, hogy a cápák a legrosszabb dolgok, amelyekkel szembe kerülhetünk a tengerben, de kiderült, hogy a csápokra is jobban oda kell figyelni.
Vágólapra másolva!

Ausztrália legfejlettebb tengeri szélerőmű-projektje, a Star of the South Project a Facebookon osztotta meg a felvételeket egy epikus harcról egy macskacápa és egy maori polip között. Az esetről az Unilad portál számolt be.

polip cápa
Polip és cápa harca
Fotó: Facebook/Star of the South Project

A klip azt mutatja, hogy a cápa el akar úszni a polip mellett, a csápos tengeri lény azonban kinyújtja egyik hosszú végtagját és megragadja, a cápa pedig tágra nyitja a száját, mintha kiabálna. 

A polip rácsúszik a cápára, majd szinte teljesen körülöleli a halat, amely igyekszik kiszabadulni a halálos ölelésből.

 

A közelben úszkáló halak érdeklődve nézik a műsort, és valószínűleg hálát adnak azért, hogy a cápát zsákmányolják és nem őket. 

A cápa szerencséjére azonban úgy tűnik, hogy a polip talán rájött, hogy a cápa túl nagy ahhoz, hogy megegye, vagy megunta a vele való játékot és lazít a szorításán, a cápa pedig elúszik. 

A tasmán kormány elmagyarázta, hogy ez a Cephaloscyllium laticeps nevű macskacápa veszélyes lehet, mivel apró fogaik ellenére hajlamosak bármit megharapni, amit az állkapcsukba helyeznek, majd megforgatják és kicsavarják a testüket. A maori polipot (Macroctopus maorum) sem kell azonban félteni, mert ez az egyik legnagyobb és legagresszívabb az Új-Zéland és Ausztrália vizein élő polipfajok közül. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!