Tógában, betépve - városnéző túrák másképp

Vágólapra másolva!
A turisták szerint már maguk az utazásszervezők is unták a hagyományos városnézéseket, amikor rájöttek, hogy itt az ideje kidolgozni egy-két alternatív városnéző utat. Úgy gondolták, óriási lesz rá az igény, a sejtésük pedig beigazolódott. Óperencián innen és túl a világ nagyvárosainak legérdekesebb városnéző körútjain a turisták egyenesen ujjonganak, és még az amúgy halálra unt idegenvezetők is élvezik a munkájukat.
Vágólapra másolva!

Az alternatív városnéző utak általában vagy tematikájukban, vagy eszközükben térnek el a hagyományos buszos városnézésektől. Mindkettő népszerű, mert ki ne szeretné például végigenni San Fransisco legjobb éttermeit, vagy ki ne szeretné kipróbálni a legelképesztőbb közlekedési eszközt Bécsben, Párizsban vagy Washingtonban.

San Fransiscóban amúgy is mindig nagy az átutazó forgalom, mert az örök tavasz városa nem egy tipikus felhőkarcolós amerikai polisz. Sokan kíváncsiak még az amerikaiak közül is a város sajátos fekvésére, és a messze földön híres szabadgondolkodású, toleráns lakóira. Az igény tehát megvolt, hogy a városvezetők kidolgozzanak végre valami egészen másfajta kiruccanást a turistáknak.

Nos ilyen a "San Fransisco ízei" túra, amely egy öt órás körút, amelynek során a turisták a város valamennyi etnikumának negyedében megállnak, és az adott nációra leginkább jellemző éttermekben a csoportot megvendégelik. A túra útvonalát étteremtől étteremig gondosan állították össze és minden fontos látnivalót is érintenek a városban. A városnézéssel egybekötött gasztronómiai örömök 100 dollárba kerülnek.

A legnépszerűbb mégis a naplementés, vitorlás "városnézés" a San Fransisco-i öbölből. Erre a túrára szinte lehetetlen helyet foglalni, annyira népszerű a városba látogatók körében. De nem is annyira a város esti látképéért mennek a turisták, hanem azért, mert állítólag felejthetetlen élményt jelent átsuhanni Golden Gate híd alatt. Egy 30 láb hosszú katamaránnal, az öböl menti partszakaszokon mindent végignéznek a turisták és tesznek egy kört természetesen az Alcatraz körül is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről