A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Utazás 2006: Horvátország lesz a fő attrakció

Vágólapra másolva!
Idén a résztvevő 49 ország közül Horvátország lesz a díszvendége az Utazás 2006 nemzetközi idegenforgalmi kiállításnak, amelyet március 16. és 19. között rendeznek Budapesten.
Vágólapra másolva!

A magyarok egyik legkedveltebb üdülési helye Horvátország, az Adriai tenger partja. Tavaly mintegy fél millióan keresték fel a szomszédos országot és ez 15 százalékos növekedés a 2004. évihez képest. A horvát állam, a helyi önkormányzatok és a magántőke mintegy 800 millió eurót (több mint 200 milliárd Ft) fektet be az idegenforgalomba. Folytatódnak az útépítések, és 500 millió eurót fordítanak a meglevő szállodák fölújítására. Ezzel együtt új medencéket, wellness-központokat adnak át, bővítik a kisebb, családias szállók kínálatát.

Nemrég jelent meg magyarul is ezeknek a családi panzióknak a katalógusa, csakúgy, mint Horvátország természetvédelmi körzeteit tartalmazó kiadvány. Újdonság a horvátországi gasztronómiát bemutató prospektus a kontinentális konyhától az isztriai és a dalmát ételekig.

Skenderovic Marin, a horvát idegenforgalmi közösség budapesti képviselője a távirati irodának azt is elmondta: szeretnék, ha a magyar turisták egész évben utaznának Horvátországba, akár egy hétvégére is, mert közel van, jók az utak, és mindig van valami érdekes látnivaló, rendezvény, vagy akár egy ízletes vacsora Zágrábban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!