Kötélvasúttal a Siratófalhoz

Vágólapra másolva!
A turisták számának folyamatos növekedése miatt a jeruzsálemi városvezetés egy 8 millió dolláros beruházás keretében kötélvasutat építene az Óváros fölött, amely a látogatókat egy közeli dombról a Siratófalhoz vinné.
Vágólapra másolva!

A tervezők reményei szerint a városi tanács jóváhagyását adja a tervhez, amelynek révén jelentősen csökkenteni lehetne a Siratófal és egyáltalán Jeruzsálem óvárosában rendszeresen kialakuló tömeget és forgalmi dugókat.

A kötélvasútról szóló elképzelés egy átfogó közlekedési fejlesztés része. Ennek részekén bevezetnék a villamosközlekedést is Jeruzsálemben.

A jeruzsálemi óváros nemcsak az izraeli-palesztin konfliktus legfőbb gyújtópontja, hanem Izrael leglátogatottabb turistalátványossága is, ahová évente több millió külföldi vendég érkezik.

A terv jóváhagyása után várhatóan 2008-ra készülhet el Siratófalhoz közlekedő kötélvasút. A pálya egyik végállomása a város modern negyedében lenne, ahol autóparkolót is kialakítanak majd. A kötélvasút átszeli az egész óvárost és közvetlenül a Siratófal előtti téren teszi majd ki utasait.

Az izraeli turizmus az utóbbi években ismét magára talált, miután a 200-ben kitört intifáda nyomán hatalmas veszteséget szenvedett el az iparág. Az elmúlt évben az Izraelbe látogató külföldi turisták száma 26 százalékkal nőtt és az idei év első két hónapjában 24 százalékos növekedés regisztráltak 2005 hasonló időszakához képest. Az Izraeli Turisztikai Minisztérium prognózisa szerint idén mintegy 3 millió turistára számítanak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről