Tilos a köpködés a kínai turistáknak

Vágólapra másolva!
A kínai hatóságok bejelentették, hogy tilos mostantól csámcsogni és köpködni a külföldre utazó kínai állampolgároknak. A kormány így szeretné javítani a kínaiak megítélését a 2008-as olimpia előtt.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hat évben megkétszereződött a külföldre látogató kínai turisták száma. A Turisztikai Világszervezet előrejelzése szerint 2020-ra Kína turisztikai nagyhatalommá válik, mivel a kiutazók száma lényegesen meghaladja majd az amerikai, vagy japán turisták számát.

Ahogy növekszik a kiutazók száma, úgy szaporodnak a kínai turisták viselkedését érő bírálatok. Különösen sok panasz érkezik a légi kísérők és szállodai személyzet részéről, akiket meghökkent a kínai turisták bárdolatlansága.

A kínai kormány így elérkezettnek látta az időt, hogy külön direktívában utasítsa a kiutazókat arra, hogy külföldön ne csámcsogjanak, köpködjenek, de főleg ne próbáljanak soron kívül befurakodni sehová. A kormány álláspontja szerint az ilyen viselkedés otthon is visszatetszést kelt, nemhogy külföldön, ahol tekintettel a 2008-as Pekingi Olimpiára különösen kellene igyekezni javítani Kína megitélésén.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről