A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

A spórolás miatt kockáztatnak a Ryanair pilótái

Vágólapra másolva!
Időnként hajmeresztő "légibemutatókat" hajtanak végre a legnagyobb európai fapados légitársaság, az ír Ryanair pilótái, akikre erőteljes nyomás nehezedik a minél gyorsabb megérkezés és visszaindulás végett, a cégvezetés azonban most állásvesztés terhe mellett megtiltotta a már a repülésbiztonsági hatóságok által is vizsgált gyakorlatot.
Vágólapra másolva!

A The Times múlt heti elsőoldalas beszámolója szerint a Magyarországra is menetrendszerűen közlekedő céget úgynevezett veszélyes megközelítések sorozata miatt érték hatósági bírálatok.

A legutóbbi, tavaly nyáron történt ilyen incidens során, amelyről az ír légi baleseti vizsgáló hatóság múlt héten tett közzé jelentést, a Ryanair egy Boeing 737-ese, 134 utassal a fedélzetén, a londoni Stansted repülőtérről a dél-írországi Corkba tartott, és az út vége felé a kapitány észlelte, hogy a gép túl magasan van a biztonságos landoláshoz.

Az első tiszt azt javasolta, hogy tegyenek egy kört, és kezdjék újra a megközelítést, a kapitány azonban szűkre vett körözésbe kezdett, hogy magasságot veszítsen, és eközben olyan élesen megdöntötte a gépet, hogy a szárnyak dőlésszöge túlment a típus normális működési határain.

A gép a manőver során, Cork elővárosai felett 120 méteres magasságig süllyedt, ami miatt kétszer is megszólalt a föld közelségére figyelmeztető fedélzeti riasztó, és a megrémült helybéli lakosok közül tizenhatan panaszt nyújtottak be.

A The Times szerint az ír hatóság súlyos incidensnek minősítette az esetet, amely egyébként a harmadik hasonló volt kevesebb mint egy év alatt, és a negyedik az addig eltelt két évben.

A Ryanair személyzetét arra szorítják, hogy a gépek a leszállás után 25 perccel már induljanak is vissza; ez a legrövidebb fordulási idő a légiközlekedési ágazatban, ami a pilóták érdekképviselete szerint hibákhoz vezethet.

Michael O'Leary, a Ryanair vezérigazgatója azonban az incidensekre válaszul elbocsátással fenyegette meg azokat a pilótákat, akik sorozatosan áthágják a biztonságos megközelítésre vonatkozó előírásokat. O'Leary a The Times által megszerzett belső leiratban maga bíztatja a pilótákat arra, hogy ha kétségeik merülnek fel, inkább tegyenek még egy kört a leszállás előtt, mondván: a cég ezért senkit nem fog felelősségre vonni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!