A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
20:35VízilabdaHungary-USA

Műlábbal 6400 méteren jár Erőss Zsolt a Cso-Ojun

Vágólapra másolva!
Jól halad a magyar Himalája-expedíció, a Tibet és Nepál határán álló, 8201 méter magas Cso-Oju oldalában már áll az első magashegyi tábor, de az expedíció két tagja hazaindult. Az expedíció tagja Erőss Zsolt is.
Vágólapra másolva!

Már felállította az első magashegyi tábort a magyar Himalája-expedíció, amely a 8201 méter magas Cso-Oju megmászsását tűzte ki célul. Az első tábor 6400 méteren, a második tábor felállítása 7200 méter magasan lesz majd.

Az expedíció tagja Erőss Zsolt is, aki jól veszi az akadályokat, a vállalkozás vezetője szerint nem sok különbség látszik eddigi mozgása és a műlábbal való magashegyi hegymászása között - mondta az MTI-nek a Magyarok a Világ Nyolcezresein expedíciósorozat sajtófőnöke, Vincze Szabolcs.

A csapat trekkinges (magashegyi túrázó) tagja, Kelemen Ferenc hazaindult, miután sikeresen felment 6000 méterig. Ez volt a sportember eredeti terve, ő nem csúcstámadási céllal tartott az expedícióval. Szintén hazaindult Tóth Zsolt, az Erőss Zsoltról készülő dokumentumfilm operatőre, mert szervezete nem bírta a magashegyi körülményeket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!