A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Csúszhat az új berlini repülőtér átadása

Willy Brandt reptér, németország
Vágólapra másolva!
A német közlekedési miniszter szerint ismét módosíthatják az új berlini repülőtér átadásának időpontját a tűzvédelmi rendszerrel kapcsolatos technikai gondok miatt. A Welt című lap idézte Peter Ramsauert, aki azt mondta, hogy "a jelek szerint nem lesz átadás 2013. október 27-én".
Vágólapra másolva!

A repülőteret építő állami társaság ütemterve szerint a német fővárosban jelenleg működő két nemzetközi repülőtér - Tegel és Schönefeld - 2013. október 26-án fogad és indít utoljára járatokat, egy nappal később pedig a berlin-brandenburgi Willy Brandt Nemzetközi Repülőtéren (BER) folytatódik a forgalom.

A Willy Brandt repülőtér beruházási költsége az első tervezetben szereplő 2,4 milliárd euró helyett már 4,4 milliárd euróra rúg. A forgalom megindítását eredetileg 2011 novemberére tervezték, majd a nyitás dátumát 2012 júniusára, később 2013 októberére változtatták. A repülőteret 2006-ban kezdték építeni.

Forrás: AFP/Odd Andersen

A késedelmet elsősorban az okozza, hogy újra kell tervezni és át kell építeni az automatikus tűzvédelmi berendezést a terminálon. A feladat összetettségét mutatja, hogy a hatszintes épület összesen 280 ezer négyzetméterének tervezésében több mint 150 tervezőiroda működött közre.

A csaknem 2000 futballpályányi területet elfoglaló repülőtér évi 27 millió utas fogadására lesz alkalmas. A várakozások szerint az első évben 25 millió utazó fordul majd meg a BER-en, amely így már működése első évében bekerülhet Európa tíz legforgalmasabb légikikötője közé.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!