Menekülnek a budapesti turisták

Exit game, kijutós játék
Exit game, kijutós játék
Vágólapra másolva!
De nem a városból, hanem a szobából. Ez a legnépszerűbb tevékenység itt a TripAdvisor szerint.
Vágólapra másolva!

Már nemcsak a romkocsmákat szeretik Budapesten a külföldiek, hanem az egyre inkább terjedő kijutós játékokat is – számol be a Guardian a turisták körében rendkívül népszerű programról. Ezek lényege, hogy különböző logikai feladványok és feladatok megoldásával a résztvevőknek egy órájuk van kijutni egy szobából. A szervezők szerint ezek az alkalmak komoly próbára teszik az agyat, remekül szórakoztatnak és csapatépítő funkciójuk is van.

A két évvel ezelőtt indult ParaPark nyomán gombamód szaporodtak a hasonló vállalkozások Budapesten, és ma már harmincan kínálják szolgáltatásaikat a fővárosban. A kijutós játékok olyannyira népszerűek az ide látogató turisták körében, hogy a siker nyomán Európában másfelé is kezdenek megjelenni.

Sokat mondó, hogy a népszerű utazási oldalon, a TripAdvisoron jelenleg a Claustrophilia nevű játék az utazók értékelése alapján Budapesten a legérdekesebb tevékenység. Bár nem olcsó mulatság – egy óra 10 ezer forintba kerül, amiből kedvezmények jöhetnek le -, a vállalkozás honlapján lévő foglalásokból úgy tűnik, nagy az érdeklődés.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!