A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Észak-Korea honlapot hozott létre a turizmus ösztönzésére

Észak-Korea turizmus honlap
Vágólapra másolva!
Apró hiba, hogy csak koreai nyelven, és a határok épp le vannak zárva. De a képek nagyon ütnek.
Vágólapra másolva!

Észak-Korea egy új honlappal igyekszik felhívni a külföldi turisták figyelmét az ország iránt. A DprkToday az oldalon lévő üdvözlő videó szerint azzal a céllal hozták létre, hogy kielégítsék az Észak-Koreával szemben „növekvő érdeklődést és elvárásokat".

A filmen látható az ország futballcsapata és atlétái, síelők a Maszik-hegyen nemrég megnyílt sípályán (erről bővebben itt írtunk), medencéből úszkáló delfinek, az Arirang tömegjátékok résztvevői, valamint – elég bizarr módon – egy rakéta kilövése. A videó - nyilván a nagy érdeklődés miatt – lassan nyílik meg, és nem beágyazható más oldalakra.

Ki tud ellenállni ilyen kedves invitálásnak? Forrás: Dprktoday.com

A honlap furcsasága, hogy nem találtunk rajta angol nyelvű verziót, a szövegeket csak a Google-fordítóval lehet nézni – már ha a turista nem olyan szerencsés, hogy tud koreaiul. Az oldal elindításának időzítése sem tűnik átgondoltnak, Észak-Korea határai ugyanis az afrikai Ebola-járvány miatt továbbra is le vannak zárva – írja a Telegraph.

Szabályozott katasztrófaturizmus

A határok lezárásáig egyébként valóban egyre népszerűbb célpont volt a turisták körében a kegyetlen büntetőtáborairól ismert és a világtól elzárt diktatúra. Erről a „katasztrófaturizmusról", amely szigorúan szabályozott keretek között zajlik, itt írtunk korábban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!