A létesítményt a Norvégia déli partján található Båly falunál építik fel, és a nyitvatartási időn kívül tengerbiológiai kutatóközpontként is funkcionál majd. A norvég Snøhetta iroda tervei alapján
az étterem öt méter mélyen, a tengerfenéken nyugszik majd.
A betonfalakat érdesre alakítják ki, hogy a kagylók megtelepedhessenek rajta. A kagylókolónia szűri majd a tengervizet, és más tengeri állatokat is odavonz.
A háromszintes épület legfelső szintjén lesz a ruhatár, alatta egy pezsgőbár, még lejjebb pedig az asztalok, ahonnan étkezés közben gyönyörködni lehet a tenger élővilágában a 11 méter széles ablakon keresztül. A szerkezet az extrém időjárási viszonyoknak ellenáll majd.
Az új étterem neve Under, azaz Alatta lesz.
A lapnak az étterem leendő főszakácsa elmondta, hogy a csapat a helyi farmerektől, halászoktól és vadászoktól szerzi majd be a lehető legfrissebb alapanyagokat. Az étterem egyszerre 80-100 vendéget lesz képes fogadni. Azt javasolják a vendégeknek, hogy három-négy órát szánjanak az étkezésre, hogy teljesen átélhessék az élményt.
Kattintson az alábbi képre, és nézze meg galériánkat az étteremről!
Ez lesz Európa első tenger alatti étterme, az érdeklődés pedig máris hatalmas – írja a Daily Mail. A tavaszi nyitáshoz képest nyár végéig már szinte minden hely elkelt. Ha valaki ki szeretné próbálni, itt foglalhat asztalt.