A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNGémesi Csanád
15:25VívásFares Ferjani-Csanad Gemesi
HUNMuhari Eszter
15:50VívásEszter Muhari-Sihan Yu
HUNEcseki Nándor | Madarász Dóra
17:15AsztaliteniszChun Ting Wong/Hoi Kem Doo-Nandor Ecseki/Dora Madarasz
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Láncokkal védik az utcákat a turistáktól ezen a gyönyörű szigeten

Vágólapra másolva!
A Baleár-szigeteken már régóta tiltakoznak a helyiek a tömegturizmus ellen, most azonban úgy tűnik végleg megelégelték a turisták jelenlétét, ugyanis láncokkal zárták el az apróbb utcákat, sikátorokat.
Vágólapra másolva!

A helyiek azért döntöttek így, mert rengeteg turista rongál, vagy pusztít a városokban. Úgy hiszik, ha talán nem léphetnek be egyes utcákba, sikátorokba, akkor kárt sem tudnak majd okozni.

A lakók azt mondják, hogy nem akarnak látogatókat fogadni délelőtt 11 óra előtt és este 8 óra után, ezért 

leláncolták a sikátorokat, és turistaellenes táblákat függesztettek ki, hogy elriasszák az évi 800 000 turista bizonyos részét, akik a gyönyörű szigetre érkeznének.

Az ide érkező turistákról köztudott ugyanis, hogy felmásznak a teraszokra, belépnek az emberek otthonaikba és mindenhol szelfiznek, csak hogy a tökéletes nyári pillanatot megörökítsék a fehérre meszelt falak között – írja a Daily Star.

image

Óscar Monge a lakossági egyesület elnöke szerint a kormány elhanyagolja azokat, akik ebben a napfényes spanyol városban élnek.

Binibecát a kormány és a turisztikai cégek reklámozzák, de nekünk mi hasznunk származik belőle?

– tette fel a kérdést. Óscar elmondta, hogy a város sokat fizet azért, mert ilyen népszerű, és a kormány 25 000 eurós (21 255,98 GBP) éves költségvetése sem elegendő a turisták által okozott kár javítására.

„Amit mindenekelőtt tisztázni szeretnék, az az, hogy nem a turisták a probléma, hanem a szabályozás hiánya és a tanáccsal aláírt megállapodások nem tiszteletben tartása” – mondta az eldiario.es híroldalnak.

város, este, éjjel, hangulat, Memorca, spanyolország,
Képünk illusztráció.
Fotó: FRANK FELL / ROBERT HARDING RF / ROBERTHARDING VIA AFP / 

 

Elképesztő, hogy a turizmus iránt elkötelezett politikusok azt mondják nekünk, hogy az egyetlen alternatíva a hely tisztán tartása érdekében az, hogy bezárjuk és privatizáljuk, vagy felszámoljuk… Polgári konfliktusokhoz, szükségtelen problémákhoz vezet mindez

Mindez a szomszédos Mallorcán és Ibizán zajló szélesebb körű tiltakozás közepette történik, miközben a helyiek egyre jobban ki vannak akadva a brit turistákra, akik káoszt okoznak az utcáikban. Május elején Mallorcán és Ibizán éjszakai alkoholtilalmat vezettek be, csak hogy megakadályozzák a turisták randalírozását az utcákon.

De már az is előfordult, hogy éhségsztrájkot szerveztek a turisták miatt.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!