Zsebtolvajlás: így kerülje el, hogy meglopják

Vágólapra másolva!
Nyáron a legtöbb ember a nyaralást várja, ahol kikapcsolódhat és feltöltődhet. Azonban vannak dolgok, amelyekre érdemes odafigyelni, hogy a nyaralás ne változzon rémálommá, ilyen például a zsebtolvajlás. Az internet nem rég felrobbant egy olyan videótól, amelyben a készítője praktikus tanácsokkal lát el azért, hogy ne legyünk egy zsebtolvaj áldozata.
Vágólapra másolva!

Ma már több mint kétmillió megtekintés felett jár az a videó, ami bemutatja, hogy mit kell tennünk ahhoz, hogy vacsora közben elkerüljük azt, hogy zsebtolvajlás áldozatává váljunk, ellopják a táskánkat vagy kilopjanak belőle valamit. Ez a módszer jól jöhet bármely nagyvárosi utazás során, különösen akkor, ha egy étterem szabadtéri teraszán vagy más, nagy gyalogos forgalommal rendelkező helyen ül, ugyanis ezek a zsebtolvajok kedvence helyei. Sokszor csapatban dolgoznak és a tolvaj társa éppen az ebédelő leendő áldozat mellett ül, vagy éppen a pincér. 

zsebtolvajlás
Zsebtolvajlás: ha ezt az egyszerű trükköt megcsináljuk, akkor elkerülhetjük azt, hogy meglopjanak minket a nyaralásunkon
Fotó: pixabay.com

Ha az ember nem rögzíti valamihez a táskáját, és csak egyszerűen az asztalra, az asztal mellé vagy éppen a szék támlájára tesszük, akkor könnyű célpontot jelent a tolvajoknak. Ha a táskát a padlón hagyjuk, az sem jobb megoldás, mivel a tolvaj egyszerűen kirúghatja a táskát az asztal alól, mielőtt megragadja, és elmenekül a zsákmánnyal.

Zsebtolvajlás: így kerüljük el

A videóban az látható, ahogy 

egy nő fogja a táskáját és a pántjába teszi a lábát, majd magát a táskát a lába között vagy a combján helyezi el, ezzel megakadályozva azt, hogy valaki csak úgy megfogja a táskát és rohanjon vele.

Persze ez sem nyújt 100%-os biztonságot, mivel egyes tolvajok elvágják a táska pántját, de sokkal nehezebbé teszi a zsebmetszők dolgát. 

@annreimann02 We‘re just girls @alina💫 @emy @Lydia Schmidt #fy #foryou #barcelona #safety ♬ Just A Girl - No Doubt

Hogy ezt is elkerüljük, érdemes nemcsak a pántra, hanem a táska egész testére ráülnünk vagy olyan táskát választanunk, amelynek a szíja vágásálló. Ha viszont nem akarunk semmit a véletlenre bízni, akkor érdemes a fontosabb értékeinket egy olyan övtáskában tárolni, amit eltakarunk a ruhánkkal, ezzel is megelőzve a lopásokat.

A lopás megelőzése egyes turista úti célok tekintetében kiemelten fontos, ilyeneket például a népszerű helyek: Velence, Róma, Párizs és Barcelona. A fent említett videó éppen az utóbbiról szólt. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről