A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

8 lélegzetelállító kastély Európában, ahol meg is szállhat éjszakára

Vágólapra másolva!
Felejthetetlen élményre vágyik? Mutatunk nyolc káprázatos kastélyt Európában, amelyek szállodaként működnek. Töltsön el egy éjszakát valamelyikben, garantáltan életreszóló emlék marad.
Vágólapra másolva!

Jaunmoku Pils, Lettország

Az 1901-ben Riga egykori polgármestere számára épült Jaunmoku Pils 

eredetileg vadászháznak készült Lettország zöldellő nyugati régiójának szívében. A gyönyörű épület most szállodaként üzemel, a palotarészben 2, míg az egykori istállóban 20 szobát alakítottak ki. A helyszínen egy múzeum is található,

 amely feltárja a kastély történetét. 
A palotában találhtó szobákért körülbelül 44 ezer forintnyi összeget kell fizetni egy éjszakáért, az istállóban kialakított szobákban azonban már 25 ezerért is megszállhatunk.

Thornbury Castle, Anglia

Az 1500-as években VIII. Henrik uralkodása idején egy Edward Stafford nevű férfi - aki gazdagságban és státuszban vetekedett a királlyal – megépítette a Thornbury kastélyt Gloucestershire-ben. Röviddel az épület befejezése után a férfit hazaárulásért ítélték el, Henrik pedig átvette a kastélyt kedvesével, Anne Boleynnel együtt, akit nem sokkal ezután feleségül vett. 

A kastély 27 hálószobája pazar Tudor stílusban van berendezve, és a vendégek a VIII. Henrik lakosztályában is megszállhatnak. Ebben a szobában aludt Henrik és Anne királyi körútjuk során 1535-ben.

 A deluxe szobák éjszakánkénti ára körülbelül 137 ezer forintnál kezdődik, míg a királyi lakosztályért közel 300 ezer forintnyi összeget kell fizetni.

image

Schloss Hugenpoet, Németország

Bár a Hugenpoet német jelentése „varangyok medencéje”, ez az Essen mellett található szálloda nem is lehetne fényűzőbb.

A kastély egy kiterjedt park közepén található, és vizesárkok veszik körül, talán innen ragadt rá a "varangy" név.

 A helyiek szerint ez egy varázslatos, inspiráló hely, ahohová szinte biztos hogy visszatér az, aki egyszer már meglátogatta. A

 kastélyban biliárdterem, borospince, pazar szalonok és kápolna is található.

 Egy klasszikus kétágyas szobában 87 ezer forintba kerül egy éjszaka, míg a hálószobából és külön nappaliból álló Ustinov lakosztály ára több, mint 270 ezer forint.

Oscarsborg Fortress Hotel and Resort, Norvégia 

Az Oscarsborg erőd eredetileg nem luxuscélra épült. Az Oslótól fél óra távolságra lévő, délre fekvő épületet 

a 19. században építették védelmi erődítményként, Norvégia ugyanis ebben az időszakban hadban állt Németországgal. A szigeti erődből kilőtt lövedékek és torpedók még egy német hajót, a Blüchert is elsüllyesztették.

Noha Norvégiát megszállták, az oscarsborgi eseményeknek tulajdonítják, hogy a király és a parlament lehetőséget kapott Osló elhagyására. Ez a kastélyszerű épület tehát lenyűgöző történelmi múlttal rendelkezik. Az erődben jelenleg egy 86 szobás szálloda üzemel, 1 szoba körülhbelül 50 ezer forintért vehető igénybe 1-1 éjszakára.

Pousada Mosteiro Crato, Portugália

A Portugália Alentejo régiójában, az ország spanyol határához közel található Pousada Mosteiro do Crato palotaként, kolostorként és kastélyként is szolgált. 

A 14. századi épületben már nem laknak szerzetesek, de a személyzet szerint továbbra is nyugodt, békés kolostori hangulat jellemzi. A kastély 24 szobával rendelkezik, és a szálloda középkori tornyának egykori börtönében egy luxuslakosztályt is kialakítottak. A kastélyhoz tartozik egy szabadtéri medence, illetve egy napozóterasz is.

Egy standard szoba ára 55 ezer forintnál kezdődik, míg a luxuslakosztályért ennél sokkal mélyebben a zsebünkbe kell nyúlni, az közel 120 ezernyi összegért bérelhető.
Castello Di Petroia Dimora d'Epoca, Olaszország

Ez a középkori kastély Umbriában, a dombtetőn található egy erdővel körülvéve. 

A kastély a 12. században épült, majd az évek során számos olasz nemesi család élt benne. A szálloda személyzete szerint varázslatos hangulatú, mesés szobák találhatóak itt, melyek egyedi hangulata visszarepít a történelembe, a toronyszobából a völgyre nyíló kilátás pedig egyenesen lenyűgöző.

 A standard szobák ára 46 ezer forint körüli összegnél kezdődik, a luxuslakosztály pedig 92 ezer forintnál.

Chateau d'Origny, Franciaország

A francia Rhône-Alpes régióban található kastély a 16. században 

egy gazdag fazekaskereskedő otthona volt, ma valóságos álomhotelként működik. A kastélyban mindössze öt lakosztály található, mindegyik egyedileg díszített,

 és még egy helikopter-pálya is található benne. A szobák ára 73 ezertől indul, míg a kastély legnagyobb, legpazarabb lakosztálya, a Marquis de Luzy lakosztálya 150 ezer forintba is kerülhet.

Hotel Schloss Fernsteinsee, Ausztria

A Schloss Fernsteinsee egy mesebeli kastély Ausztria tiroli régiójában található, különlegessége, hogy három korszakot ölel fel, hiszen ötvözi magában a 12., 14. és 19. század stílusjegyeit.

A kastély II. Ludwig bajor király tulajdona volt. Ma 8 lakosztályból álló szálloda, amelyek mindegyikéhez saját konyha tartozik. Azok a vendégek, akik több, mint 2 napra foglalnak itt szállást, ingyenes búvárkodási engedélyt kapnak

 a Fernsteinsee-tóra. A kastélylakosztályok ára éjszakánként 36 ezer forint.

Forrás: DailyMail

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!