Meghalt egy nő, miután beesett a csomagszállító szalagba a reptéren

Vágólapra másolva!
Meghalt egy 40 év körüli nő, miután beragadt a futószalagon a a Chicago O'Hare nemzetközi repülőtér poggyászátadó területén.
Vágólapra másolva!

A chicagói O'Hare nemzetközi repülőtér, amely 1944-ben nyílt meg, az összes jelentős légitársaságnak otthont ad, beleértve a United Airlinest, az American Airlinest, valamint a Frontier Airlinest és a Spirit Airlinest .

A reptér 5-ös termináljában történt tragédia, augusztus 8-án reggel 8 óra körül, mikor egy nő beleesett a poggyászokat szállító szalag gépei közé.

 Az eset furcsasága, hogy ahhoz a területhez, ahol a gépek vannak, az utasok nem férhetnek hozzá.

A baleset után a chicagói tűzoltók az 5-ös terminálhoz rohantak, hogy kimentsék a nőt, de a gyors segítség ellenére a rendőrség azt közölte, hogy a negyvenes éveiben járó nő a helyszínen meghalt. 

A hatóságok ezután vizsgálni kezdték a baleset körülményeit. Azonban a rendőrség eddig a halál okáról nem közölt információkat -írja a DailyStar.

poggyász, csomag, reptér
A kép illusztráció!
Fotó: SpencerWing/Pixabay

Néhány nappal ezelőtt Európa egyik legforgalmasabb repülőterén, Frankfurtban okozott felfordulást az elektromos rendszerben rövidzárlatot előidéző kisegér. A Syna energiavállalat szerint a rágcsáló okozta rövidzárlat hétfőn 22 óra 45 perc körül történt és füstöt és áramszünet okozott. A reptér tűzvédelmi rendszere is aktiválódott. Az áramellátás hajnali 3 óra 20 perc körül állt helyre, az egér azonban nem élte túl a veszélyes rágcsálást, tetemét a megrongált vezeték mellett találták meg.

Az áramszünet csak minimálisan volt csak hatással a repülőjáratok indulására és érkezésére. A repülőtér üzemeltetője, a Fraport közölte, hogy mivel az eset sokkal az éjszakai járatok beérkezése előtt történt, így jóval azelőtt kezelni tudták a helyzetet, hogy a reggeli járatok elindultak volna. 

Összesen tizenegy törlést jelentettek be kedd reggel – adta hírül a német DPA. Összesen 1242 járat van  betervezve kedden. A Fraport elmondása alapján a kártevőirtók folyamatosan dolgoznak, azonban az ilyen esetek időnként elkerülhetetlenek. A repülőtér áramellátásáért két külön szolgáltató felel, melyeknek hat alállomás van.

A múlt hónapban a frankfurti repülőtér kénytelen volt leállítani a járatokat, miután a klímaaktivisták kikerülték a biztonságiakat, átvágtak egy kerítést, és a repülőtér különböző pontjaihoz ragasztották magukat. Nem ez volt az első alkalom, hogy klímaaktivsták okoztak problémat német reptereken.  2015-ben pedig hazánkban toloncolták ki az ürgéket a repülőtérről. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!