A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
1
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
20:05VízilabdaKína-Magyarország
HUNMagyarország
20:30VívásHungary-Japan
NyílNyíl

Semmiképp se utazzon így a repülőn, mert még baja eshet

Vágólapra másolva!
A TikTokon és az Instagramon milliók által megtekintett utazási alvó pózra figyelmeztetnek a szakértők, ugyanis veszélyt jelenthet az egészségre.
Vágólapra másolva!

Egy felhasználó azt írta, hogy „megváltoztatta az életet”, de a szakértők arra figyelmeztetnek, hogy veszélyes és potenciálisan káros is lehet a szervezetre. 

Nem javasolt így ülni, mert ha turbulencia van, előre vagy fel-le lökdöshet, és sérüléseket okozhat 

– mondja Jasmine Khadija , aki két éve fő légiutas-kísérő. 

Egészségügyi szakértők arra figyelmeztetnek, hogy bár egyesek számára kényelmes lehet, a test még sincs megfelelő helyzetben a pihenéshez, sőt még problémákat is okozhat - írja a Travel and Leisure.

Mutatjuk a furcsa testhelyzetet:

„Ez a pozíció nem teszi lehetővé a test teljes ellazulását, és kényelmetlenséget okozhat a gerinc görbületének  a nyakát érő terhelés miatt” – mondja Dr. Chelsea Perry , klinikai vezető a Sleep Solutions tulajdonosa. Elmondta, hogy ez a pozíció keringési problémákat okozhat. 

Bár egy gyors szunyókáláshoz beválhat, hosszabb ideig nem ideális.

„Bármilyen enyhe turbulencia esetén is fejét beverheti a térdébe, ami sérülést okozhat, a fej előretolt helyzete pedig nyaki görcsöket és fejfájást okozhat” – ért egyet Cali Bahrenfuss, a CCSH, RPSGT klinikai alvásegészségügyi oktatója és a Delta Sleep Coaching tulajdonosa.  

Ha fejét a térdére támasztja, azzal összenyomhatja vagy megzavarhatja a légutakat, ami horkoláshoz vagy  légzési nehézségekhez vezethet alvás közben.

Mindkét alvásszakértő egyetért abban, hogy a testnek (és az elalvás valószínűségének) a legjobb a pihenés normál ülő helyzetben, előre (és lehetőleg kissé felemelt) lábbal, enyhén döntve vagy oldalra fordítva) van. Mindkettő ösztönzi a különböző pozíciókba való mozgást (különösen a lábak mozgatását) a keringés fokozása és a test harmóniájának megőrzése érdekében. 

Khadija azt is megjegyzi, hogy ez a TikTok hack nem is lehetséges, mivel a légiutas-kísérők gyakran a közelben vannak, és rászólnak az utasra, hogy üljön megfelelően.

 Megkérjük és azt is tanácsoljuk, hogy ne üljenek így

 – mondta.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!